Image default
Eigen bedrijf

Schrijf uw ondernemingsplan

Het schrijven van een ondernemingsplan is heel verstandig wanneer u een bedrijf wilt gaan beginnen. Daarmee maakt u niet alleen uw ideeën concreet, het zorgt er ook voor dat u een houvast heeft voor uzelf. Het is daarnaast een vereiste van een bank of financiële instelling voordat er een lening aan u wordt verstrekt.

Hoe schrijf ik een ondernemingsplan?

De grote vraag is natuurlijk hoe u een ondernemingsplan schrijft. Wat zijn de zaken die u er in dient te vermelden? Om u een structuur te bieden, volgen hier een aantal tips die u daarbij uitstekend kunnen helpen.

Er zijn een aantal zaken die in het ondernemingsplan vermeld dienen te worden. Denk bijvoorbeeld aan de rechtsvorm van uw bedrijf. Wordt het bedrijf een eenmanszaak, of neigt u toch meer naar een BV? Ook is het belangrijk om te vermelden waar u zich gaat vestigen, wat u precies gaat doen en hoe u nieuwe klanten gaat werven. Ook moet het duidelijk worden welke investeringen u nodig heeft en of er financiële risico’s aanwezig zijn.

Wat levert een ondernemingsplan u op?

Een ondernemingsplan kan u een aantal belangrijke zaken opleveren. U krijgt inzicht in uw persoonlijke eigenschappen. Dit zijn persoonlijke eigenschappen die heel belangrijk zijn om van uw onderneming een succes te maken. Daarnaast wordt het in het plan ook duidelijk of uw plannen realistisch zijn. Tenslotte mogen hierbij ook de financiële inzichten niet worden vergeten. Daag uzelf daarom uit tot het schrijven van een goed ondernemingsplan en maak uw droom waar.

Loopt u tijdens het schrijven van uw ondernemingsplan alsnog tegen bepaalde zaken aan? Kijkt u dan eens op de website van de Kamer van Koophandel of de Rabobank. U vindt daar diverse tools en adviezen omtrent het schrijven van een ondernemingsplan voor uw onderneming.

Related posts

Tips om eenvoudig je zakelijke abonnement op te zeggen

Danny

Wat kun je doen om niet overspannen te raken als zzp’er?

Dion

Arbodienst inschakelen anno 2023: zet de mens op één

Danny Bijl