Image default
Nieuws Tech

Slimme kantoorverlichting met Philips Hue

Kantoorverlichting is een belangrijk onderdeel in kantoorruimtes, maar vaak wordt hier niet goed over nagedacht. Terwijl de juiste verlichting niet alleen zorgt voor een goede sfeer en hogere prestaties, maar ook kostenbesparend werkt. Met slimme verlichting op kantoor loop je vooruit op de ontwikkelingen en creëer je de ideale werkplek.

Automatisch aan-en uitschakelen

Philips Hue is de nieuwe generatie verlichting. Vernieuwend, vooruitstrevend en efficiënt. Waar u ook bent, de verlichting op kantoor is overal te bedienen. Vaak wordt vergeten de verlichting op kantoor uit te maken. Hierdoor brandt deze een hele nacht. Een oude oplossing was vaak een tijdschakelklok, die tussen de lamp en het lichtnet geplaatst werd. Niet geheel een passende oplossing, omdat er vaak overgewerkt wordt. De Hue weet zich aan te passen op aankomst en vertrek van werknemers. Deze schakelt dan automatisch aan of uit. Zo brandt kantoorverlichting nooit overbodig. En dat is kostenbesparend.

De juiste sfeer verhoogt werkprestaties

Er is al zoveel over gezegd en ook nu kunnen we het weer herhalen: een goede sfeer op de werkplek verhoogt de prestaties van werknemers. Prettig werken zorgt voor rust en concentratie. Vaak wordt er veel geïnvesteerd in ergonomische bureaustoelen, airconditioning en koffiezetapparaten. Natuurlijk dragen deze onderdelen ook bij aan een juiste sfeer en werkhouding, maar de verlichting wordt nogal eens vergeten. Goede verlichting zorgt ervoor dat werknemers efficiënt kunnen werken. Daarnaast zal de Philips Hue ook nog eens voor meer sfeer zorgen. Zo wordt er een rustige en ontspannen sfeer gecreëerd. Dit komt de werkprestaties zeker ten goede. Veel werkgevers zijn hier al van overtuigd.
Kleur van de lampen instellen
Op kantoor wordt veelal gebruikt gemaakt van felle witte verlichting. Niet helemaal een vreemde keus, omdat dit zorgt voor veel zicht. Maar ook met zachtere kleuren is prima te werken. De Hue lampen zijn in te stellen in verschillende kleuren. Een zachte gloed, felle kleuren of gewoon witte verlichting? Het kan allemaal geregeld worden.

Energiezuinig

Besparingen zijn steeds belangrijk geworden voor werkgevers. Verlichting vormt niet de grootste kostenpost, maar ook hier kan het nodige op bespaard worden. De Hue maakt gebruik van ledverlichting. De ouderwetse gloeilamp zet het grootste gedeelte van zijn energie om in warmte, en slechts een klein gedeelte in licht. Hierdoor gaat er veel energie verloren. Een spaarlamp verbruikt ongeveer 1/5e deel van een ouderwetse gloeilamp. Ledverlichting is nog zuiniger en gaat 25 tot 30 keer langer mee dan een gloeilamp. Met de Philips Hue verlichting wordt niet alleen bespaard op de jaarlijkse kosten voor verlichting, maar wordt er ook een steentje bijgedragen aan een beter milieu.

Bediening op afstand

Een afspraak op kantoor en de klant of collega alvast verwelkomen? De indruk achter willen laten dat er iemand aanwezig is? De Hue lampen zijn volledig op afstand te bedienen. Via de smartphone of de tablet. Zo wordt er ingespeeld op de huidige ontwikkelingen en heeft kantoorverlichting ook nog eens een groot gebruiksgemak. Op de smartphone of de tablet is de Hue-app te downloaden. Om de verlichting te bedienen wordt er gebruikt gemaakt van de Hue-bridge. Deze verbindt de verlichting met de app. De bridge wordt aangesloten op de router en vormt hiermee een onderdeel van het wifi-netwerk op kantoor. Per bridge kunnen maximaal 50 Hue lampen bediend worden. Op afstand kunnen niet alleen de lampen aan-en uitgezet worden, maar kan ook de kleur ingesteld worden.

Slimme ondernemers kiezen voor slimme kantoorverlichting.

Related posts

Automatiseren in de transportsector: vijf tips voor een efficiënter vervoer

Danny

De horeca groeit, het aantal winkels neemt af

Mathijs

Wat kost een zakelijk draadloos alarmsysteem?

Danny

Leave a Comment