Image default
Finance Financieel Geld Tips

Snel je huis verkopen als ondernemer

Ben je een ondernemer? Dan heb je net als andere ondernemers misschien geen afwachtende houding ten aanzien van de verkoop van de woning maar toon je initiatief. Tot voor kort was verkoop van de woning via een makelaar dé manier om de woning te verkopen. Er zijn tegenwoordig echter andere manieren die je als ondernemer met een nieuwe woondroom kunt overwegen.

Snel je huis verkopen? Wie wil dat nou niet. Toch laat de realiteit zien dat een huis vaak enkele dagen te koop staat voordat het wordt verkocht. Voor een deel hangt dit af van de makelaar die je in de arm genomen hebt. Wat kan je doen om de woning snel te verkopen? We gingen op onderzoek uit en kwamen op de volgende adviezen die we de ras ondernemer niet kunnen onthouden. Naast de traditionele makelaar zijn er nog andere mogelijkheden om vlot en zonder gedoe de woning te verkopen.

Verkopen van de woning door makelaar of internetmakelaar?

Misschien goed om terug in de tijd te gaan. De traditionele makelaar kennen we allemaal. Het uitoefenen van makelaar die jouw huis verkoopt als beroep bestaat al sinds halverwege de twaalfde eeuw. Makelaars waren in die tijd tussenpersonen die verschillende kooplieden met elkaar in contact brachten. Als makelaar behoorde je tot de notabelen. Makelaars bestaan dus al heel lang. Tegenwoordig wordt in de volksmond vooral de makelaar in onroerende zaken bedoeld. Als je overweegt om als ondernemer makelaar te worden kan je in principe gelijk aan de slag. Volg je liever eerst een opleiding Makelaar-taxateur, dan zijn er verschillende opties waaruit je kunt kiezen.

Opkomst van de internetmakelaar

De internetmakelaar heeft sinds jaar en dag zijn intrede gedaan. Een internetmakelaar is in feite hetzelfde als een traditionele makelaar. Bij een internetmakelaar doe je echter veel zelf waardoor de verkoop van de woning veelal goedkoper is. Denk hierbij aan de voorbereiding zoals foto’s maken, promotie zoals aanbiedingsteksten schrijven en het begeleiden van de bezichtigingen. Met name dat laatste ligt een ondernemer vaak omdat hij dagelijks te maken heeft met zijn “eigen waar” te verkopen. Ga op onderzoek uit en kijken welke aanbieder het beste bij je past.

Huis verkopen aan opkoper

Het kan echter ook voorkomen dat je snel van je huis af wilt. Of je hebt geen zin in de sores die komt kijken bij het verkopen van de woning. Stel je voor dat je als ondernemer een faillissement hebt en de rekeningen stapelen zich op. Het huis vormt dan een blok aan je been en je bent erbij geholpen dat de woning snel is verkocht. Het kan ook zijn dat je als ondernemer de woning snel wilt verkopen omdat je een nieuw project op het oog hebt. Een ondernemer zit overigens niet stil.

Waar de verkoop via de makelaar geen garantie is, geldt dit wel voor een opkoper. Daarmee bespaar je veel tijd, geld en stress. En niettemin nog maar te zwijgen over de hoge courtagekosten die verkoop met behulp van een makelaar met zich meebrengt. Je huis, flat of appartement verkopen kan dus op een andere manier dan internet(makelaar). Vaak heb je geen kosten vooraf.

Wanneer je een woning bezit uit een overlijden of nalatenschap, scheiding of dringende verkoop dan kan je bij een huizenopkoper terecht. Het maakt voor een opkoper vaak niet uit in welke staat de woning bevindt.

3 tips voor de ondernemer om je huis snel te verkopen

Plaats je huis met een juiste advertentietekst op marktplaats

Mensen onderschatten nog weleens het bereik van Marktplaats.nl. Kijk voor de grap eens hoe vaak deze advertenties bekeken zijn. Maak een ronkende advertentietekst met mooie foto’s. Plaats hierbij altijd de link naar Funda bij of zet je contactgegevens erbij.

Woningfilm op Funda

Je scoort hoger met een promotiefilm in de zoekresultaten van Funda. Dit leidt vrijwel direct tot meer bezichtigingen. Bovendien krijgen mensen een beter beeld van het huis. Dit zorgt er misschien voor dat je de woning snel kunt verkopen.

Plaats de woning op meerdere websites.

De meeste verkopers plaatsen hun huis met behulp van een makelaar op Funda. Jaap.nl heeft ook veel verkeer van huizenzoekers, oftewel potentiële kopers. Hiermee bereik je misschien wel die ene koper

Related posts

Een onderneming financieren: 5 tips

Danny Bijl

Op zakenreis via Schiphol – Boek op tijd een parkeerplek

Danny

Beurs voorbereiden: 5 praktische zaken

Danny

Leave a Comment