Image default
ICT

Snel internet op de werkvloer

Een grote ergernis van ondernemers én werknemers is traag of instabiel internet tijdens werk. Het gaat ten koste van de arbeidsproductiviteit en in een tijd waarin steeds meer werkzaamheden achter de computer en met internet plaatsvinden is een goede internetverbinding van cruciaal belang. Uitbreiden van werkzaamheden met behulp van internet zullen in de toekomst alleen maar toenemen aan diverse onderzoeken van onder meer MKB Servicedesk en vergelijker Laagsteprijswijzer. Laatgenoemde geeft hieronder een aantal tips waar ondernemers ook echt wat mee kunnen om de “up-time” te waarborgen.

Strategisch modemgebruik en bekabelde verbinding

In nieuwe kantoorpanden is de isolatie vaak goed geregeld. Positief voor het verminderen van het energieverbruik, maar nadelig voor de verbinding van internet in het pand. Verwijderen daarom zoveel mogelijk obstakels, zet de modem strategisch neer of maak gebruik van verschillende modems om een optimale verbinding voor iedere werkruimte te faciliteren. Wanneer een WI-FI-verbinding niet noodzakelijk is verdiend bekabeld internet ook de voorkeur. Deze verbinding is nog altijd een stuk stabieler dan een draadloze internetverbinding. Bij een ADSL-splitter is het verstandig om de draden vanaf de modem zo kort mogelijk te houden.

Let op een hoge doorvoersnelheid

Bij een eigen netwerk is de doorvoorsnelheid doorgaans 100 MB per seconde. Veel ondernemers kiezen ervoor om over te stappen op een gigabitnetwerk waarmee de snelheid verhoogd kan worden. Let wel op dat niet alle oude pc’s dit ondersteunen. PC’s welke ouder zijn dan 10 jaar hebben niet altijd de juiste moederborden. Tot slot moeten ook de routers geschikt zijn voor een gigabitnetwerk.

Optimaliseer ten slotte ook de verhouding tussen de upload- en downloadsnelheid. Wordt er veel gebruik gemaakt van software waarmee je bestanden uploadt? Bekijk dan welke uploadsnelheid maximeel nodig is. Hiermee creëert u meer ruimte om de downloadsnelheid te verhogen. Bij de meeste bedrijven gaat het namelijk om een stabiele en hoge downloadsnelheid.

Een goede DNS-server

Wanneer je gebruik maakt van een internetnetwerk, dan wordt de DNS-server geraadpleegd. Op deze manier wordt tijdens het internetten een IP-adres gekoppeld om de opgevraagde website(s) te downloaden. Er zijn veel alternatieven, zoals een Open-DNS-server of een DNS-server van een andere internetprovider welke de downloadsnelheid fors kunnen bespoedigen.

Uiteraard dien je ook een goed zakelijk abonnement af te sluiten bij een internetprovider, waarmee de optimale snelheid via de aanwezige infrastructuur kan worden gerealiseerd.

Related posts

AVG? Check!

Danny

Apple of Windows PC – Welke computer past het beste bij mijn bedrijf?

Danny

Welkom in de wereld van de terrabytes: de externe harde schijf

Danny

Leave a Comment