Image default
Lifestyle

Sportief en elektrisch rijden. Gaat dat samen?

Elektrisch rijden staat steeds meer in de belangstelling. Hoewel elektrische auto’s nog
een klein aandeel hebben in de Nederlandse automarkt, liet de verkoop van dit type auto’s wel de grootste stijging zien. Een elektrische auto komt minder sportief over dan het rijden in een auto met een benzine- of dieselmotor. Dit is voor veel mensen een reden om toch te kiezen voor een traditionele verbrandingsmotor.

Zo rijd je sportief en elektrisch

Het geluid dat we horen wanneer we het gaspedaal indrukken van onze Volkswagen Golf GTI of Alfa Romeo 4C geeft een ongekend gevoel. Helaas zorgen elektrische auto’s niet voor dit gevoel en zien ze er over het algemeen minder sportief uit. Fabrikanten weten hier steeds beter op in te spelen en komen met meer sportieve type elektrische auto’s. Enkele sportieve modellen zijn de Tesla Model X 100D, de Toyota Mirai, de Ford Focus Electric of de Mercedes-Benz B-Klasse Electric Drive. Indien je achter het stuur zit van een van deze auto’s vergeet je snel het feit dat je elektrisch aan het rijden bent. Verwacht wordt dat er de komende jaren meer sportieve auto’s op de markt zullen komen met een accu.

Een van de grootste knelpunten voor het kopen van een elektrische auto zijn de aanschafkosten. Elektrische auto’s zijn stevig in prijs. De hoge kosten worden voornamelijk veroorzaakt door de batterij die in de auto’s zit. Voor hetzelfde geld dat moet worden neergelegd voor de elektrische auto kan ook een grote en sportieve benzineauto worden gekocht. De keuze van de meeste mannen is dan snel gemaakt!

Milieubewust, voordelig en sportief autorijden

Duurzaam rijden wordt in Nederland en andere Europese landen steeds meer gestimuleerd. In maart 2016 werd er al een motie aangenomen door het Kabinet om het autorijden vanaf 2025 geheel emissievrij te maken. Er komt steeds meer CO2 in de atmosfeer. Dit zorgt voor klimaatveranderingen wat negatief is voor het milieu. Emissieloos, oftewel elektrisch rijden draagt bij aan de oplossing om CO2 uitstoot tegen te gaan. Hoewel we graag in een stoere auto rijden is het belangrijk om het milieu om ons heen niet te vergeten.

Ondanks de hiervoor genoemde hoge aanschafkosten is elektrisch rijden goed voor de portemonnee. De overheid stimuleert elektrisch rijden door deze auto’s vrij te stellen van BPM en motorrijtuigenbelasting. Daarnaast is de bijtelling een stuk lager dan bij auto’s die rijden op fossiele brandstof en is opladen veel voordeliger dan het tanken van benzine, diesel of gas.

Niet alleen met de bovengenoemde punten bespaar je kosten, maar je huidige auto is ook geld waard. Een groot gedeelte van de aanschafkosten dek je door de huidige auto te verkopen. Binnen een dag kun je jouw auto verkopen bij Wijkopenautos.nl. Via de website doe je snel en gratis een waardebepaling. Zo heb je een indicatie van het bedrag dat je voor een nieuwe auto kunt gebruiken.

Als deze trends zich voortzetten dan zullen auto’s met traditionele verbrandingsmotoren steeds minder populair worden in verhouding met benzine- en dieselauto’s. Dat betekent dat autofabrikanten in de toekomst met meer sportieve modellen op de markt zullen komen, zodat sportief, milieubewust en voordelig autorijden goed samengaan.

Related posts

7 manieren om te werken aan een betere binding met jouw zakelijke partners

Danny

De tijd goed besteden in de file – handige tips

Dagmar

Hoe maak je je kantoortuin mensvriendelijker?

Danny Bijl

Leave a Comment