Image default
Eigen bedrijf

Start je eigen bedrijf!

Word eigen ondernemer!

Loop je al een geruime tijd met een ontevreden gevoel rond omdat je niet je droom leeft? Ben je helemaal klaar met het werken in loondienst en zou je het liefst eigen ondernemer willen zijn, maar weet je niet precies waar je moet beginnen? Dan volgen er hier een aantal tips die jou op weg kunnen helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

Schrijf een ondernemersplan

Je begint met het schrijven van een ondernemersplan. Daarmee maak je ideeën concreet voor je bedrijf. Dit heb je nodig om een eventuele financiering van de bank te krijgen voor je bedrijf. Maar ook voor jezelf kan het duidelijk zijn. Je weet dan namelijk wat je wilt en waar je naar toe gaat werken in de toekomst.

Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst

Het is belangrijk dat jij je inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Het kan de rechtszekerheid bevorderen in eventuele geschillen of zaken in de toekomst. Ook is het belangrijk om een BTW nummer aan te vragen bij de Belastingdienst. Je kunt namelijk alleen maar factureren als je een geldig BTW nummer op je factuur hebt staan.

Waar gaat je bedrijf zich vestigen?

Om daadwerkelijk van start te kunnen gaan met je bedrijf, heb je een eigen werkruimte nodig. Dit kan een werkzamer zijn bij je thuis. Afhankelijk van het vakgebied waar je werkzaam bent, kun je natuurlijk ook een ruimte huren. Huur je geen ruimte dan bespaar je flink wat kosten. Huur je wel een ruimte, dan maak je een duidelijke grens tussen werk en privé.

Laat een website ontwerpen

Potentiële klanten moeten jou natuurlijk wel kunnen vinden. Kies daarom voor een bedrijf dat een goede website voor je kan maken. Vermeld hier je diensten en producten. Zorg voor een mooi bedrijfslogo en een pakkende titel. En natuurlijk moet ook de lay-out van je website er stralend uit zien!

Related posts

Je nieuwe merk registreren? Dit is hoe het werkt

Danny

Wat kan een IT-consultant voor jouw bedrijf betekenen?

Dion

Schoonmaakdienst nodig? Waar let je op?

Danny