Image default
Commercieel

Stel nieuwe zakelijke doelen op voor 2019

De laatste weken van het jaar zijn ingegaan. Het is tijd om te reflecteren en te kijken waar je in het nieuwe jaar aan mag werken. Waar wil je staan als ondernemer of als werknemer? Welke zakelijke doelen wil je graag bereiken? En nog belangrijker: welke activiteiten en ontwikkelingen zullen bijdragen aan het succesvol behalen van jouw doelen? Deze tijd leent zich perfect voor reflectie. Denk daarom bewust na over wat is geweest en hoe je de nieuwe periode tegemoet zou willen gaan. Heb jij jouw zakelijke doelen voor het nieuwe jaar al geformuleerd?

Wat wil je graag bereiken met het bedrijf?

Voor verschillende gebieden van het bedrijf kan je nieuwe doelstellingen formuleren. Het is vooral belangrijk dat je eraan denkt dat je deze concreet, tijdsgebonden en realistisch maakt. Denk aan het SMART-formuleren van doelen, dat helpt je vast en zeker bij het opstellen van nieuwe uitdagingen. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe omzet doelen ontwikkelen, maar ook ontdekken of je bijvoorbeeld op kosten kunt besparen of hoe je jouw personeel kunt laten groeien. Ook kan je bekijken op welke manier je gaat werken aan de zichtbaarheid en vindbaarheid van jouw bedrijf of dat je doelen kunt opstellen hoe je nog beter jouw ideale klant aan jouw onderneming kunt vinden en binden. Op verschillende gebieden zijn nieuwe doelen van toepassing. Op welke manier wil je graag in 2019 een beter, mooier, slimmer, efficiënter en duurzamer bedrijf neerzetten?

Jezelf verbeteren door nieuwe doelen te formuleren

Niet alleen voor het bedrijf is het interessant om nieuwe doelen te formuleren, ook voor jezelf is het belangrijk. Op deze manier kan je namelijk jezelf uitdagen om tot nieuwe kansen en groei te komen die voordelen meebrengen voor het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan het volgen van een verdiepende cursus of het succesvol bijwonen van een X aantal events / netwerkborrels. Ook kan je als doel stellen om bijvoorbeeld jouw werkwijze te optimaliseren door te werken aan meer structuur. Deze doelen dragen bij aan het verbeteren van jouw prestaties die impact hebben op de onderneming. Op welke manier wil jij groeien en ontwikkelen als werknemer?

Formuleren en reflecteren

Het is de moeite waard om niet alleen na te denken over het opstellen van nieuwe doelen, ook het evalueren of eerder opgestelde doelen zijn behaald vormen een must. Zo ontdek je namelijk op welk gebied je goed hebt gepresteerd en of er misschien nog doelen open staan. Ook kan je reflecteren waardoor je nog bewuster bent van lessen die je hebt opgedaan en deze kan je meenemen naar de nieuwe periode. Geniet van de ontdekkingen die je dankzij het evalueren mag opdoen!

Related posts

Zonnepanelen voor de zaak? Dit zijn je opties

Danny Bijl

Tips om je bestaande klanten niet te vergeten

Mathijs

Je eigen huisstijl ontwikkelen – wat komt hier allemaal bij kijken?

Mathijs

Leave a Comment