Image default
Nieuws Ondernemen

Stemmen als ondernemer, wordt jouw belang behartigt?

15 maart gaan we naar de stembus. Nederland is een democratie waarbij er allerlei partijen aan mogen treden. Het gevolg is dat er veel keuze is aan partijen. Omdat iedereen een andere verwachting van de regering heeft, is de keuze bij iedereen anders. Allerlei groepen worden vertegenwoordigt. Een groep die veel belangen heeft bij de beslissingen van onze overheid, zijn de ondernemers. Stemmen als ondernemer geeft toch een extra dimensie aan je keuze.

Stemmen als ondernemer – in het nieuws

“Ben je actief als zelfstandige? Dan is het goed om te bekijken of de partij op wie je wilt gaan stemmen jouw zakelijke belangen wel serieus neemt bij de verkiezingen. RTL Z zet de belangrijkste punten uit de partijprogramma’s voor zzp’ers en mkb’ers op een rij.” Dit artikel is te lezen op de website van RTL Z. Uiteraard hoeft niemand je te vertellen op wie je moet stemmen. Maar het is prettig om een richting te hebben over wat de partijen er zelf van zeggen. Dit artikel geeft duidelijk weer wat de verschillende partijen van plan zijn voor ondernemers. We lichten enkele onderwerpen uit.

Arbeidsomstandigheden

Al jaar en dag is er veel aandacht voor de arbeidsvoorwaarden van werknemers. Van ondernemers werd aangenomen dat zij zichzelf wel redden. In een land met een hoogstaand zorgstelsel, is dat te kort door de bocht. Gelukkig komt de ondernemer steeds meer in beeld op de politieke agenda. Uiteraard blijft het streven dat een ondernemer zichzelf kan bedruipen. Maar verschillende partijen pleiten voor betere voorzieningen. Denk hierbij aan verplichte pensioenen voor zelfstandigen. Of een collectieve basisverzekering voor zzp`ers of juist voor de gehele beroepsbevolking. Zelfstandig en in loondienst.

Regeldruk vanuit de overheid

De verkiezingsprogramma`s zijn hier heel verschillend in. De één pleit voor een eenvoudigere regels voor het overnemen van een familiebedrijf. De ander pleit voor het versoepelen van de eisen voor het verstrekken van een hypotheek aan zelfstandige ondernemers. Er gaan ook geluiden op om de multinationals zwaarder te belasten. Veel grote ondernemingen besparen enorm op allerlei belastingen door zich onder andere in Nederland te vestigen. Kortom iedere partij heeft wel één of meerdere ideeën om het leven van een ondernemer makkelijker te maken.

Ontwikkelingsbank

De meeste partijen pleiten voor een centrale bank waaruit krediet wordt verstrekt aan innovatieve mkb-bedrijven. Dit is een gunstige ontwikkeling voor ondernemend Nederland. Met een steun in de rug van de overheid, kunnen we blijven innoveren. Zeker om onze internationale positie te verbeteren, is innoveren nodig. Als we door onze innovaties landen als de VS en het VK kunnen imponeren, zal de export erbij floreren. Het is goed om te weten dat de verschillende partijen hier het belang van zien.

Uit de verschillende verkiezingsprogramma`s blijkt dat de meeste partijen nagedacht hebben over ondernemend Nederland. Toch zijn niet alle maatregelen even gunstig. Het is prettig om in dit specifieke nieuwsartikel wat meer duidelijk wordt over hetgeen de verschillende partijen willen bereiken. Zoek je een partij die jouw belangen behartigt? Verdiep je dan in de verkiezingsprogramma`s van de partijen die je een goed signaal geven, zodat je kunt stemmen als ondernemer.

Related posts

Tips voor het schoonmaken van je thuiskantoor

Danny

De zakelijke voordelen van financial lease

Danny Bijl

2017: Het jaar van de e-facturatie

Danny

Leave a Comment