Image default
ICT Tech

Techniek bij een congres of presentatie

De organisatie van een congres of presentatie heeft altijd zijn spannende kanten. Hoe gaat je verhaal overkomen op de toehoorders? Levert je presentatie nieuwe opdrachten, klanten of mogelijkheden op? Het is allemaal al spannend genoeg, de organisatie moet dus helemaal kloppen. En dat geldt ook voor de techniek.

Technische spullen
Bij het houden van een presentatie worden we allemaal steeds afhankelijker van de techniek. Dat begint bij de verstaanbaarheid, goede microfoons en geluidsinstallatie maken het verschil. Maar we gebruiken steeds meer technische spullen. Bij een presentatie wordt gebruik gemaakt van computers, beamers en schermen. Is alles wel aanwezig en werkt alles wel?

Internet
Voor ondernemers is de cloud steeds belangrijker. Dat is begrijpelijk, want het maakt mogelijk dat belangrijke bestanden overal kunnen worden geopend en bekeken. Dus óók die belangrijke powerpointpresentatie die je op dat belangrijke congres wilt laten zien. Dat betekent dan wél, dat je een internetverbinding moet hebben. Is die wel aanwezig in de zaal waar je aan de slag gaat?

Controle
Als je gebruik maakt van technische hulpmiddelen tijdens je congres of presentatie, dan is het goed van tevoren het een en ander te controleren.

  • Is er internet beschikbaar? Is het draadloos of bedraad?
  • Is er een beamer of moet je die zelf eentje meenemen?
  • Is er een scherm aanwezig op de juiste plek in de zaal, zodat je zelf niet steeds voor het geprojecteerde beeld staat?
  • Zijn er voldoende stroompunten aanwezig?
  • Is er een geluidsinstallatie? Werkt alles?
  • Als je de bezoekers ook van internet gebruik wil laten maken, is de wifi-capaciteit voldoende?
  • Als je bezoekers ook met hun laptops, tablets of telefoons aan de slag wilt zetten, zijn er genoeg stroompunten voor iedereen?

Related posts

Wat is een domeinnaam en wat kun je ermee?

Danny

GDPR: de huidige stand van zaken

Mathijs

Wat kost een zakelijk draadloos alarmsysteem?

Danny

Leave a Comment