Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Personeel

Thuiswerken: ook na corona blijven we thuis

Waar je ‘normaliter’ eens in de zoveel tijd een werkdag thuis besteedde, is het voor veel werkenden met een kantoorbaan sinds maart 2020 gedwongen de normaalste zaak van de wereld geworden. Dit lijkt een omslagpunt, want ook na de coronacrisis denken veel werkenden thuis te blijven werken.

Gevolgen van corona

De impact van het coronavirus was vooraf niet te overzien: van lockdown naar lockdown. Uiteraard in het belang van de volksgezondheid, maar met rake klappen voor de economie als gevolg. Er zijn echter ook kleine lichtpuntjes. Zo is er op de Nederlandse snelwegen geen ochtend- of avondspits meer te bekennen. Ook past het thuiswerken bij steeds meer mensen in de vaste routine. Dat blijkt uit een onderzoek van marktonderzoeker Telecompaper. 

Thuiswerken: veel mensen vinden het top

Door de strenge regels van de Overheid werkt nu zo’n vier op de tien van de Nederlanders thuis. Ongeveer de helft van deze thuiszitters doet dit minimaal vier dagen per week. Hoewel niet iedereen dit even leuk zal vinden, vermaakt het grootste gedeelte van de ondervraagden zich wel thuis. Bijna driekwart van hen denkt ook dat ze na de pandemie voltijds of vrijwel voltijds thuis zullen blijven werken. Één op de drie van de ondervraagden zegt zelfs niks te missen van kantoor en vinden hun online werkplek helemaal goed.

Gemis van kantoor

Veel van de ondervraagden is het hier echter niet helemaal mee eens. Zo zien veel thuiswerkende Nederlanders een gezonde, ergonomische werkplek vinden als een grote uitdaging. Slechts een kwart is echt tevreden met zijn thuiswerkplek. Daarbij zegt iets meer dan de helft de gratis koffie te missen en een derde baalt ervan dat de reiskostenvergoeding bevroren is. Één op de vijf werknemers verlangt ‘s middags weer naar de goedkopere of soms zelfs gratis lunch van de baas. 

Bewijs dat thuiswerken kan

Bewijs dat thuiswerken kan

Als deze hele periode iets heeft bewezen, dan is het wel dat we überhaupt in staat zijn om vanuit huis te kunnen werken. Misschien in sommige gevallen niet de leukste oplossing, maar het is in ieder geval mogelijk. De online werkplekken werken, de webhosting gaat goed, we zijn gewend aan videomeetings en leren het allemaal steeds meer waarderen. 

Wat verwacht jij: blijf jij ook ná de coronacrisis veel vanuit huis werken?

Related posts

Koffiebekers bedrukken voor bedrijf

Danny

De voordelen van Microsoft Azure voor jouw bedrijf

Danny Bijl

4 tips bij de aanschaf van koel- en vriesapparatuur

Danny

Leave a Comment