Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Tips

Thuiswerken? Zo creëer je het ideale thuiswerkkantoor

We werken steeds vaker vanuit huis en ook thuis moet je werkplek een inspirerende en goed georganiseerde plek zijn. Niet alleen het comfort maar ook de ergonomie en looks zijn belangrijk. In dit artikel lees je tips hoe je het ideale thuiswerkkantoor creëert.

Waar ga je werken?

Allereerst is het belangrijk om de ruimte te kiezen waar jij bergen met werk kunt verzetten. Misschien heb je een aparte kantoorruimte waar je een groot bureau in kwijt kunt. Of is de loze ruimte onder je trap in jouw ogen een ideale plek. Je kunt natuurlijk ook voor een mobiele werkplek kiezen, zo kun jij staan, gaan en werken waar en wanneer je wilt! Iedereen heeft een eigen voorkeur, kies de ruimte die jij ideaal vindt.

Kies de juiste kleuren

Wanneer je je ideale ruimte hebt gevonden is het tijd om hem in te richten. Begin hier bij de basis: het kleurenpalet. Verschillende kleuren roepen verschillende emoties op. Wij hebben de beste kleuren voor een thuiswerkkantoor op een rijtje gezet:

  • Zachtgeel: Garantie voor creativiteit
  • Blauw: Concentratieboost en effectiviteitimpuls
  • Groen: Ontspanning en evenwicht

Een fijne werkplek

Nu de basis staat, is de inrichting aan de beurt. Voor een thuiswerkkantoor gelden andere regels dan een gewoon kantoor. Toch zijn er verschillende regels waar een thuiswerkkantoor aan moet voldoen. Een verstelbare stoel en bureau zijn verplicht, niet alleen Arbo-technisch maar ook voor een perfecte zithouding.

Thuiswerkkantoor

Zorg voor een fris hoofd

Frisse lucht is belangrijk voor het vasthouden van concentratie en werklust. Gooi je raam open en zorg voor genoeg doorstroom van frisse lucht is. Daarnaast is het gebruik van planten aan te raden. Planten zuiveren lucht, verhogen het zuurstofgehalte en geven bovenal een rustgevend effect. Ideaal dus!

Verwelkom het licht!

Lichtinval is essentieel voor een goed thuiswerkkantoor. Licht zorgt niet alleen voor een inspiratie impuls, ook gaat het een slaperig effect tegen. De juiste raamdecoratie is hiervoor dé oplossing. Kies geen verduisterend rolgordijn maar ga voor een lichtdoorlatend gordijn en laat jouw thuiswerkkantoor stralen.

Wil jij graag effectief thuiswerken? Zorg dan dat je thuiswerkkantoor in orde is!

Related posts

Foodtruck beginnen? Deze wetten, regels en vergunningen zijn van toepassing

Dion

Als zzp`er personeel aannemen

Mathijs

Je geheugen trainen, 10 tips

Mathijs

Leave a Comment