Image default
ICT

Thuiswerken? Zo verbeter jij de wifi in huis

Een website die maar niet laadt of het zoom gesprek met collega’s dat telkens vastloopt: slechte wifi tijdens het thuiswerken is allesbehalve fijn. Als jij regelmatig thuis werkt, is het dan ook van groot belang dat de wifi in huis goed werkt. Als de wifi niet naar behoren werkt, kan dat namelijk veel invloed hebben op jouw productiviteit en de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Wist je dat je zelf een aantal dingen kunt doen om de wifi thuis te verbeteren? Als jouw wifi thuis slecht is, kan het dan ook geen kwaad om dit te proberen. Hoe je kunt proberen om de wifi in huis te verbeteren? Lees snel verder, wij vertellen je het in dit artikel. 

Kies voor glasvezel internet

Als je op zoek bent naar snel en stabiel internet, kan glasvezel internet misschien wel een goede optie voor jou zijn. Glasvezel internet is momenteel het snelste internet wat je kunt hebben. Maar wat is glasvezel internet dan eigenlijk? Dit wordt ook wel fiber genoemd. Met glasvezel internet wordt er door middel van een dun draadje data verstuurd middels lichtsignalen. Niet alleen krijg je hierdoor enorm snel internet, ook is het duurzaam en een stuk minder gevoelig voor storingen: ideaal dus voor jouw thuiswerk situatie. Check hier dus snel of glasvezel internet ook bij jou in de buurt beschikbaar is. 

Router op de juiste plek plaatsen

Wat je ook zou kunnen doen om de wifi te verbeteren in huis, is de router op de juiste plaats zetten. Zeker als jij de router op een niet gunstige plek in je woning hebt staan, is het aan te raden om dit te veranderen. Het is verstandig om jouw router altijd op een centrale en hoge plek te zetten. Door het op een centrale en hoge plek te zetten, heeft de router maar weinig tot geen obstakels. En je raadt het al: op deze manier kan het wifisignaal beter worden. Probeer de router ook niet te veel in de buurt te zetten van andere elektronische apparaten. Op deze manier kan het signaal van de wifi namelijk weer wat verzwakken.

Je router vervangen

Heb je al geprobeerd om de router op een goede plek te plaatsen, maar is het wifisignaal nog steeds niet best? Ga dan eens na hoe oud jouw huidige wifirouter eigenlijk is. Als deze al een hele tijd meegaat, kan het namelijk ook gewoon zo zijn dat de wifirouter aan vervanging toe is. Gemiddeld gaat een router zo’n zes tot tien jaar mee, dus houd hier rekening mee. Is jouw router al een stuk ouder dan dat? Dan kan het een goed idee zijn om eens naar een nieuwe router te kijken.

Wifiwachtwoord veranderen

Wifiwachtwoord veranderen

Wat je ook zou kunnen proberen om de wifi in huis te verbeteren, is het veranderen van jouw wifiwachtwoord. Het kan namelijk zo zijn dat er meerdere mensen op jouw wifinetwerk zitten, als jij bijvoorbeeld jouw wificode wel eens aan anderen hebt gegeven. En hoe meer mensen er op een wifinetwerk zitten, hoe trager de wifi kan zijn. Dit kun je oplossen door simpelweg gewoon het wachtwoord van het wifinetwerk te veranderen. Je zult zien dat dit best een verschil kan zijn. 

Wifiversterker aanschaffen

Wil je overal in je huis goed bereik hebben? Dan kan het een aanrader zijn om eens te kijken naar een goede wifiversterker. Hiermee verbeter je jouw wifiverbinding en zorg je ervoor dat je op iedere plek in huis kan beschikken over snelle en stabiele wifi. Dat maakt het thuiswerken natuurlijk wel een stuk makkelijker!

Als jij regelmatig thuis werkt en last hebt van slechte wifi, kan het zeker een aanrader zijn om een of meerdere van bovenstaande tips te gebruiken. Slechte wifi is namelijk, zeker als je thuiswerkt, natuurlijk allesbehalve fijn. Goede wifi is van groot belang, dus doe er alles aan om dit te realiseren!

Related posts

Leer je personeel omgaan met Microsoft Sharepoint

Danny

Automatisering

Danny

Welkom in de wereld van de terrabytes: de externe harde schijf

Danny

Leave a Comment