Image default
Finance Financieel Ondernemen

Tijd besparen met het juiste boekhoudprogramma

Ook al heb je het niet in de gaten: in het bijhouden van je administratie gaat een hoop werk zitten, en eigenlijk wil je dat het liefst zo snel mogelijk gedaan hebben. Hier zijn een aantal tips om tijd te besparen op het boekhouden.

Overzicht

Houd het actueel en houd je administratie goed bij. Het is irritant om iedere rekening meteen in te boeken, maar het is nog irritanter als er straks een hele grote schoenendoos aan rekeningen staat die nog ingeboekt moeten worden. Zorg ervoor dat je straks niet door de bomen het bos niet meer ziet, maar dat je boekhouding actueel blijft.

Automatisering

Je online boekhoudprogramma kan meer dan alleen factureren. Je kunt er je andere bedrijfdsprogramma’s op aan sluiten. Bijvoorbeeld je klantgegevens uit je CRM, je webshopsoftware, je kassasysteem en je voorraadsysteem. De cijfers staan zo foutloos in je administratie en jij hoeft er helemaal niks meer aan te doen.

Boekhouden op je mobiel

Er is tegenwoordig overal een app voor, dus zal het je ook niet verbazen als er voor veel boekhoudprogramma’s ook een app bestaat. Dit is natuurlijk erg handig, want zo kun je onderweg makkelijk je administratie checken en bijhouden. Zo kun je meteen een factuur inboeken en door naar de volgende afspraak.

Administratie digitaal bewaren

Je kunt al je facturen en andere documenten veel makkelijker terugvinden als je ze digitaal opslaat dan wanneer ze je in mappen in de kast bewaart. Je vindt veel makkelijker terug wat je nodig hebt en je kunt je boekhouder sneller iets opsturen en laten nakijken, dan wanneer je dat helemaal via de post moet doen.

Doe op tijd belastingaangifte

Je bespaart ook tijd, en onnodige boetes, door tijdig belastingaangifte te doen. Als je te laat aangifte doet, vult de Belastingdienst alles in en dat klopt vaak niet, waardoor je je administratie als bewijs moet laten zien en dat kost allemaal weer een hoop tijd. Beter om je administratie actueel te houden en op tijd aangifte te doen.

Een goed boekhoudprogramma

Al deze bovenstaande tips kun je pas uitvoeren als je een goed boekhoudprogramma hebt die aan jouw wensen en eisen voldoet. Online boekhouden kan heel makkelijk zijn en je kunt makkelijk online boekhoudprogramma’s vinden op online-boekhouden.org. Met de slimme boekhoudprogrammagids kun je gemakkelijk boekhoudprogramma’s vergelijken en bepalen welk programma voor jou het beste is. Daarna is het alleen nog een kwestie van zorgen dat je administratie actueel is en deze bovenstaande tips toe te passen om tijd te besparen.

Related posts

Alles wat je moet weten over verzenddozen

Danny Bijl

Cursus beleggen: 10 opties

Mathijs

Google Ads en de focus op winst: een logische keuze

Danny Bijl

Leave a Comment