Image default
Eigen bedrijf Lifestyle

Timemanagement, hoe doe je dat?

Je bedrijf van de grond krijgen, kost veel tijd. Het is een lachertje dat je een kantoorbaan hebt van 9 tot 5. Zelfs in de weekenden ben je veelal bezig met allerlei werkzaamheden. Soms frustreert het je dat er maar zo weinig uren in een week lijken te zitten. Tijdgebrek lijkt elke week hetzelfde probleem. Hoe kun je dit nu anders doen? Ga aan de slag met 5 praktische tips!

1. Timemanagement is een illusie
Zet maar alvast uit je hoofd dat je met timemanagement je tijd beter kunt heren. Dit is helaas niet zo. Tijd kun je niet beheren. Het gaat er veelal om welke keuzes je maakt in de tijd die je hebt. Het is waarschijnlijk veel eerder zo dat werkzaamheden jou opslokken in plaats van dat jij grip hebt op je werkzaamheden. Dat heeft niets met tijd te maken, maar wel keuzes die je maakt.

2. Bewust ondernemen
Bewuster omgaan met je werk scheelt al heel veel frustratie en tijdsverlies in je onderneming. Het is niet altijd handig om taken op de automatische piloot te doen. Soms kun je veel efficiënter omgaan met werk door een ander systeem te hanteren.

3. Afrekenen met schuldgevoel
Het moet maar eens klaar zijn met dat schuldgevoel. Het gevoel dat je niet aan de verwachtingen van jezelf en die van een ander kan voldoen. Zorgvuldig en nauwkeurig ondernemen is goed, maar blijf ook met beide benen op de grond en kies voor een standaard die reëel is.

4. Probeer iets nieuws
Wees niet bang om bepaalde patronen te doorbreken. Soms kan het heel verhelderend zijn om zaken op een andere manier aan te pakken. Sta daarom open voor feedback en durf toe te geven dat iets niet altijd werkt.

5. Krijg inzage in je uren
Door je uren als ondernemer bij te houden, dit is trouwens ook handig voor de Belastingdienst, krijg je veel meer inzage in hoeveel tijd je besteedt bepaalde werkzaamheden. Je zult verbaasd zijn hoeveel uur je soms investeert in schijnbaar onnozele zaken. Houd daarom een perfecte urenregistratie bij. Daarmee houd je absoluut tijd over.

Related posts

Waarom je als ondernemer een professionele bedrijfspresentatie moet laten maken

Danny

Opnieuw leren fluiten tijdens je werk

Mathijs

Meer quality time met een kunststofvloer op kantoor

Danny

Leave a Comment