Image default
Personeel Tips

Tips voor het inrichten van een buitenwerkplek

Een reclameboodschap van een bekende outdoor-winkel is: “Niet iedereen is een buitenmens, maar niemand is een binnenmens.” Vreemd dat bijna 80% van werkend Nederland binnen zit. Waarom gaan we niet buiten zitten? In dit artikel informeren we je over de reden waarom een buitenwerkplek goed voor je is. En tips hoe je deze in zou kunnen richten. De inrichting moet dan wel de productiviteit bevorderen in plaats van er afbreuk aan doen.

Waarom buiten zitten goed voor je is

Veel beroepen vragen een werkplek in de vorm van een bureau. Er is over het algemeen geen wet waar je bureau komt te staan. Buiten zitten kan dus voor veel mensen mogelijk zijn. Buiten zijn is goed voor zowel lichaam als geest. En als je aan het werk bent is het prettig om de volle beschikking over je geest te hebben. Buiten zijn zorgt ervoor dat je lichaam meer ontspant dan binnen. Als oermens brachten we ook meer tijd dicht bij de natuur door. Zuurstof is onze levensbron en dat is buiten in de beste vorm aanwezig. De natuur om ons heen is vervolgens met zijn eigen cyclus bezig. Je hoeft je daarom niet druk te maken over het functioneren daarvan. Je kunt de aandacht volledig op je werk richten. Daarnaast wordt je veel creatiever als je in de tuin zit, dan wanneer je in een betonnen ruimte opgesloten zit. Dus wil je je personeel creatiever laten worden, geef ze dan ruimte om buiten een vrije invulling van hun tijd te vinden.

Kies de juiste buitenwerkplek

Uiteraard zijn er wel zaken om rekening mee te houden. Als je op de stoep van een drukke straat je tafel plaatst, is de afleiding veel te groot. Het is dus wel zaak dat je een rustige omgeving op zoekt. Een goede buitenwerkplek is vaak in de tuin achter je huis te vinden. Je hebt zelf minder afleiding en je wordt minder snel gestoord door voorbijgangers. De juiste locatie moet wel de middelen ter beschikking hebben die je nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan stroom voor je apparaten. En ruimte voor eventuele gereedschappen. En een droge plek voor een regenachtige dag.

Goed meubilair

Net als op het kantoor is ergonomie belangrijk. De ergonomie adviezen die gelden voor een binnenwerkplek gelden buiten in feite ook. Onderdeel daarvan is het meubilair. Maar meubilair wat je buiten plaatst moet ook nog aan andere eisen voldoen. Het moet weerbestendig zijn maar ook duurzaam zijn zodat het geen schade aan de omgeving aanricht. Uiteraard zijn er winkels die precies in de behoefte voldoen. Bijvoorbeeld LionsHome dat een assortiment biedt van tuinmeubilair wat ook ergonomisch prima voldoet.

Bescherm je tegen zonlicht

Werktijden lopen al snel op tot acht uren per dag. Dit kan ook als je buiten zit. Maar op zonnige dagen moet je wel beschermd worden tegen het zonlicht. Voor je weet verbrand je je huid. Of erger nog, je loopt meer risico om huidkanker te krijgen. Zonnebrand is dan niet genoeg en ook niet praktisch. Daarnaast valt het niet mee om gegevens op een monitor te ontcijferen in de volle zon. Een goede oplossing is het gebruik van parasols met UV bescherming. Deze beschermen jouw huid tegen de zon en zorgen ervoor dat je nog wat kan zien op het scherm van je laptop.

Het is gezond en geestverruimend om je werk buiten te verrichten. Het is dan wel belangrijk dat je de buitenwerkplek goed kiest en inricht. Aangezien we in Nederland een behoorlijk aantal dagen hebben met regen en temperaturen onder de twintig graden zal het niet voor iedereen meevallen om de juiste werkplek te creëren. Maar als je de mogelijkheid hebt, maak er dan gebruik van.

Related posts

Telefoon van de zaak voor werknemers

Danny Bijl

Ondernemers, tijd om werk te maken van energiebesparing

Danny

Deurwaarder inschakelen als zzp’er – Wat levert het jou op?

Danny

Leave a Comment