Image default
Eigen bedrijf Tips

Tips om een grote kantoorruimte gezellig in te richten

Je hebt eindelijk een prachtige kantoorruimte gevonden. Yes! Nu is het tijd om de ruimte leuk in te richten. Je zet een stoer bureau neer en koopt een comfortabele bureaustoel. Maar hoe ga je de rest van de kamer inrichten? Zeker in een groot kantoor kan het al snel leeg en ongezellig aanvoelen. Deze negatieve vibe is natuurlijk niet bevorderlijk voor de werksfeer. Om je goed op weg te helpen met de inrichting, delen wij een paar handige tips in dit artikel.

Maak hoekjes met verschillende functies

In een grote kantoorruimte heb je genoeg plaats om verschillende hoekjes te creëren. Hiermee breek je de open ruimte en zorg je voor een knusse sfeer. Maak een duidelijke werkhoek waar je bureau staat. Zet hier een grote kast naast waar je alle belangrijke documenten en spullen in kunt bewaren. Zo heb je alles binnen handbereik. Zet daarnaast een grote tafel neer met een aantal stoelen. Die kun je gebruiken voor zakelijke meetings, een gezellige lunch met collega’s of een sollicitatiegesprek. Vergeet tot slot niet om een relaxhoek te maken. Een plekje waar je even weg kunt kruipen uit de hectische werksfeer. Ideaal om tot rust te komen of om nieuwe inspiratie op te doen. Koop hiervoor een grote relaxstoel of kijk eens naar de loungebanken bij Goossens.

Groot kantoor leuk inrichten

Plaats een scheidingswand of schuifdeur

Deel je de kantoorruimte met andere ondernemers? Dan is het verstandig om scheidingswanden of schuifdeuren te plaatsen. Zo heeft iedereen duidelijk een eigen plek. Maak in het midden een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar je samen kunt komen voor overleg of een vrijdagmiddagborrel. Je kunt ook meerdere bureaus op een speelse manier in de ruimte verdelen. Op deze manier vermijd je het hokjes gevoel van een suf kantoor.

Zorg voor goede verlichting

Goede verlichting is onmisbaar in een kantoor. Zorg ervoor dat er genoeg functionele verlichting is voor duidelijk zicht. In de loungehoek kun je juist meer sfeer creëren door middel van zacht en warm licht. Kies een mooie lamp die tegelijkertijd als decoratie dient.

Kies een duidelijke interieurstijl

Jouw kantoor hoeft echt geen minimalistische witte ruimte te zijn. Kies jouw favoriete interieurstijl en pas dit toe door middel van kleuren en accessoires. Een paar goede statement pieces als een groot vloerkleed, robuuste tafel en een opvallende hanglamp werken altijd goed.

Zet grote kamerplanten neer

Planten in het kantoor zorgen voor rust en sfeer. Precies de combinatie waar je naar op zoek bent! Zet een paar grote kamerplanten in een lege hoek of naast je bureau. Of maak er gerust een echte jungle van. Dit is namelijk nog steeds een populaire interieurtrend.

Grote kamerplanten in een kantoor

Related posts

Creatief met het versturen van pakketjes

Danny

Bedrijfsprocessen verbeteren: zo begin je

Danny Bijl

Refurbished iPhone: de iPhone voor ondernemers

Danny Bijl

Leave a Comment