Image default
Industrie

Tips voor het vervoeren en invoeren van producten

Stel je hebt een bedrijf in Nederland, maar je handel bestaat voornamelijk uit de import en export van producten van en naar Nederland. Dan zijn er heel wat regels die daarbij komen kijken. Laat je daarom goed informeren voordat je aan export en import begint, zodat je niet voor onverwachte kosten en verrassingen komt te staan.

Invoeren
Wanneer je producten importeert uit het buitenland is het belangrijk dat je alle vergunningen voor het invoeren ervan goed geregeld hebt. En zorg ervoor dat je weet of je over de producten invoerrechten moet betalen of niet en hoeveel dit is. Zo kun je deze kosten vast in je budget opnemen. Heb je deze papieren namelijk niet op orde en wordt je lading gecontroleerd door de douane, dan kunnen er zomaar douanekosten worden berekend. En die zijn vaak hoger dan de oorspronkelijke invoerkosten.

Tip: laat zo duidelijk mogelijk omschrijven wat de inhoud is van een (zee)container, zodat je zelf weet wat je invoert, maar dit ook duidelijk kunt overhandigen aan de douane. Voor het importeren van producten leest u meer op de site van KVK.

Uitvoeren
Wanneer je producten uitvoert is het ook handig wanneer je de ontvanger ervan precies laat weten wat er in een container is verpakt. Dat is een goede service naar je afnemer toe en zo komt hij (of zij) niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Ontploffingsgevaar
Laat je goederen verschepen naar Nederland die zijn behandeld met pesticiden of andere licht ontvlambare stoffen? Laat dan eerst een gasmeting doen voordat de zeecontainer wordt geopend. Dit kan door verschillende bedrijven gedaan worden zoals Gasmeting Oost-Nederland. Met deze gasmeting in de containers kun je namelijk vele ongelukken voorkomen. Omdat producten in een zeecontainers hermetisch afgesloten vervoerd worden, kunnen gassen van insecticiden en dergelijke zich verzamelen in de container. Er kan dan wel eens een explosie ontstaan bij het openen van een zeecontainer. Door deze gasmeting te verrichten weet je zeker dat het veilig is om de container te betreden.

Related posts

Onmisbare hulpmiddelen in het magazijn

Danny

Veilig werken in de bouw: deze accessoires mogen niet ontbreken

Danny

Verhuizen of verbouwen?

Danny

Leave a Comment