Image default
Nieuws

Tips voor de beveiliging van je kantoorpand

Je wilt er vast niet aan denken, maar ieder bedrijf loopt het risico dat er een keer een poging gedaan wordt tot inbraak. In je bedrijfspand zijn genoeg interessante voorwerpen voor inbrekers, denk hierbij vooral aan computers, beeldschermen en eventueel waardevolle documenten. Wat kun je allemaal doen om te voorkomen dat er niet ingebroken gaat worden in jouw bedrijfspand? We geven je vijf tips.

1. Verlichting om het pand
Feit: inbrekers houden niet van verlichting. Zorg dat alle mogelijke ingang van je pand goed verlicht zijn. Dit kan bijvoorbeeld met (duurzame) bewegingsensoren. Zo ben je ook nog eens goed met het milieu bezig. Het is belangrijk om verlichting met een schemerschakelaar te nemen en een slagbestendige behuizing, en deze minimaal 2,7 meter hoog te plaatsen.

2. Alarmsysteem

Mocht het de inbrekers toch gelukt zijn om een van je ingangen open te breken dan moet er meteen een alarm afgaan. Met dit alarm kan meteen de politie of een particulier beveiligingsbedrijf ingeschakeld worden. Zelf krijg je ook een melding wanneer het alarm af gaat. Zorg er wel voor dat alles goed staat ingesteld. Komt de politie of een particulier te vaak voor niets dan kan hier een boete aan kleven.

3. Hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk schrikt inbrekers af. Ze houden niet van geavanceerde en moderne sloten. Let er op dat dat je gecertificeerde sloten plaatst. Waar je verder aan kunt denken qua hang- en sluitwerk zijn de volgende zaken: dievenklauwen, inbraakstrips en eventueel zelfs rolluiken plaatsen. Let vooral ook goed op de afsluitmogelijkheden van lichtkoepels en kelderramen.

castle-838352_640

4. Beveiliging rondom het pand

Ook rondom het pand zijn er voldoende mogelijkheden om de beveiliging te verbeteren. Denk aan het plaatsen van een hekwerk en het ophangen van camera’s bij de hekken of op andere plekken rondom het pand. Verder is het ook mogelijk om surveillance in te schakelen. Dit is vooral interessant voor bedrijventerreinen vanwege het feit dat de kosten gedeeld kunnen worden met andere ondernemers op het bedrijventerein.

spying-522291_640

5. Kluizen

Mochten de inbrekers toch je pand binnen gekomen zijn dan hoef je ze natuurlijk niet al je spullen aan te bieden. Zorg ervoor dat je belangrijkste documenten en materialen opgeslagen worden in een kluis. Voor laptops heb je tegenwoordig praktische laptopkarren. Het voordeel van het aanschaffen van kluizen is dat je ook bij brand bijvoorbeeld verzekerd bent tot een bepaalde waarde.

Heb jij al wel eens een inbraak meegemaakt? Heb je aanvullende tips? We lezen het graag in de comments!

Related posts

Wat een ondernemer kan leren van de Primark

Mathijs

Als ondernemer leren van een politieke campagne

Mathijs

Verkoop abonnementen voor producten, een constante inkomensbron!

Mathijs

Leave a Comment