Image default
Lifestyle Tips

Tips voor een fijne thuiswerkplek

Thuiswerken wordt misschien het nieuwe normaal en dan is het toch wel fijn als je een goede werkplek hebt. Om ervoor te zorgen dat jouw thuiswerkplek de beste werkplek wordt die je ooit hebt gehad, geven wij je een aantal tips.

Haal wat kantoorartikelen

Je hebt natuurlijk een aantal kantoorartikelen nodig wanneer je een thuiswerkplek gaat maken. Denk aan pennen, papier, misschien een nietmachine en misschien ook wel een printer. Nu is een printer natuurlijk nogal een flinke aanschaf en het kan zomaar zijn dat je daar niet op zit te wachten. Misschien kun je afspreken met je baas dat hij (een deel) van je printer vergoedt. Een printer hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Bij Refurbished Printer kun je bijvoorbeeld goedkope tweedehands printers van hoge kwaliteit kopen.

Een eigen werkplek

Een eigen werkplek

Reserveer een plek speciaal voor jou om aan te werken. Ga dus bij voorkeur niet aan de keukentafel zitten, maar zet ergens in je huis een bureau weg waar je aan kunt gaan zitten. Op die manier kom je makkelijker in de werkmodus wanneer je jezelf aan dat bureau zet. Zet het bureau ook op een plek waar niet teveel afleiding is.

Ergonomisch thuiswerken met een bureau en stoel

Als je de hele dag aan een bureau zit, is het belangrijk voor je gezondheid dat je goed zit. Zorg dus voor een bureaustoel waar je een goede, rechte houding op aan kunt houden. Een goede bureaustoel is enorm belangrijk, omdat deze op de juiste manier je rug moet kunnen ondersteunen. Als de stoel dat niet doet, krijg je gegarandeerd last van je rug.

Als je nog een bureau moet aanschaffen is het ook een goed idee om te kiezen voor een verstelbaar bureau. Zo’n bureau kun je omhoog en omlaag draaien, waardoor je soms ook achter je bureau kunt gaan staan. Daardoor hoef je niet de hele dag te zitten en ook dat is weer enorm goed voor je houding.

Een goede muis en scherm

Kies als laatste ook voor een ergonomische muis. De hele dag met een platte hand op je muis liggen is slecht voor je polsen en hierdoor kun je last krijgen van verschillende klachten. Er zijn muizen te koop waarbij je je muis van de zijkant moet pakken en waardoor je dus met je hand schuin beweegt, het is even wennen, maar zeker de moeite waard.

Ook een goed scherm is belangrijk. Wanneer je de hele dag naar je laptop aan het staren bent, kijk je automatisch naar beneden. Ook dat zorgt weer voor rug en nekklachten en kan serieuze gevolgen hebben op lange termijn. Investeer daarom ook in een scherm. Zo’n scherm is vaak een stuk groter dan jouw kleine laptop, waardoor je ten eerste al makkelijker kunt werken. Daarbij staat zo’n scherm vaak ook een stuk hoger, waardoor je in plaats van naar beneden, recht naar voren kunt kijken. Staat je scherm nog niet hoog genoeg? Dan zijn er ook eventuele ‘onderzetters’ voor schermen. Dit zijn kleine houders, waar je je scherm op kunt zetten zodat ze nog wat hoger staan.

Related posts

Dit komt er allemaal kijken bij een bedrijfsovername

Danny Bijl

Waarom boekhoudsoftware noodzakelijk is voor een ZZP’er

Danny

Stappenplan voor het starten van een onderneming

Dion

Leave a Comment