Image default
Eigen bedrijf Nieuws

Tips voor het schoonmaken van je thuiskantoor

Het goed schoonhouden van je thuiskantoor is van groot belang. In de eerste plaats stijgt je productiviteit en creativiteit in een opgeruimd kantoor: je wordt niet meer afgeleid door broodkruimels op je toetsenbord of een laag stof op je bureau.
Bovendien geeft het je kantoor een professionelere uitstraling voor bezoekers. Die kunnen direct zien dat je je eigen zaken onder controle hebt, waardoor ze er méér vertrouwen in hebben dat je dat voor hen ook kunt.

Schoonmaken thuiskantoor

Hieronder volgen wat handige tips om je thuiskantoor schoon en opgeruimd te houden.

Alles bij de hand.

Leg alle schoonmaakproducten zoals reinigingsspray en schoonmaakdoekjes bij elkaar in een mand of op een plank in een kast. Dat mag best in het zicht zijn, zodat bezoekers ook zien dat je je thuiskantoor goed schoonhoudt. Het is ook handig om alle kantoormaterialen (ordners, pennen enzovoorts) overzichtelijk op een vaste plek in een kast neer te leggen.

Geen rommel op je bureau.

Zorg dat er zo weinig mogelijk losse dingen op je bureau liggen, omdat het anders moeilijk is je werk ordelijk te doen. Leg dingen die je niet vaak gebruikt zoals visitekaartjes, foto’s en kalenders in de kast.

Schoon bureau thuiskantoor

Maak dagelijks je PC en je telefoon schoon.

Als je het druk hebt zal je vast wel eens achter je bureau je lunch nuttigen, waardoor er broodkruimels op je toetsenbord vallen en er vetvlekken op ontstaan, net zoals op je telefoon. Gebruik speciale doekjes en wattenstaafjes met schoonmaakalcohol om dagelijks je toetsenbord schoon te maken. Voor de telefoon is het handig om een reinigingsspray te gebruiken.

Houdt insecten buiten de deur.

Door dagelijks het vuilnis weg te gooien en goed te stofzuigen, zeker in de ruimte waar gegeten wordt, kun je voorkomen dat insecten naar binnen komen. Vergeet ook niet om goed schoon te maken achter je kasten en bureaus; dat is beter voor de gezondheid en zorgt voor een betere uitstraling van je thuiskantoor.
Controleer iedere dag of het eten en drinken in de koelkast nog goed houdbaar is en maak de koelkast wekelijks goed schoon.

Geen vuil servies.

Zorg ervoor dat het servies na elke maaltijd schoongemaakt wordt. Laat ook geen vuile koffiekopjes op je bureau staan, dat geeft geen goede indruk bij bezoekers! Zet het servies na gebruik direct in de vaatwasser en laat die na kantoortijd zijn werk doen om irritante geluiden te voorkomen.
Vergeet niet de magnetron na gebruik direct schoon te maken.

Verzorg de planten.

Goed verzorgde planten geven een extra uitstraling aan je thuiskantoor. Verwijder dagelijks verdroogde en afgevallen bladeren en geef de planten regelmatig voldoende water. Je kunt als alternatief ook kunstplanten gebruiken, dat is altijd nog beter dan slecht verzorgde echte planten.

Tot slot nog een tip waar ook je bezoekers plezier van zullen hebben: hang theedoeken en handdoeken ’s zomers na het wassen buiten aan de droogmolen. Je klanten kunnen dan genieten van de geur van de zomer en worden niet gestoord door het geluid van een wasdroger op de achtergrond.

 

Related posts

Hoe kies je het beste boekhoudprogramma?

Danny

Waarom je niet altijd voor een standaard CMS zou moeten gaan

Danny Bijl

Platinum – van zolderkamer tot vestigingen in 40 landen

Mathijs

Leave a Comment