Image default
Tips

Tips voor nieuwe recruiters

Als beginnend recruiter heb je nog niet alle kunstjes van het vak onder de knie. Dat is natuurlijk meer dan logisch. Gelukkig zijn er tal van tips die je snel verder zullen helpen. Benieuwd naar die tips? Lees dan snel verder en verbeter jouw recruiterskills. 

Tip 1: Wees overtuigend en persoonlijk

Wil jij als recruiter niet ondersneeuwen in de berichten-inbox op LinkedIn van de beoogde kandidaat? Wees dan erg overtuigend. Mensen zijn namelijk lang niet altijd actief op zoek naar een nieuwe baan en kunnen je als een lastpak zien. Trek daarom op een positieve manier de aandacht en onthoud wat mensen kan overhalen om met jou in contact te gaan. Uit onderzoek blijkt dat geld bijvoorbeeld een hele belangrijke beweegreden kan zijn om van baan te wisselen. In dit onderzoek zegt 45% van de ondervraagden dat geld de reden is om van baan te switchen. Daarnaast blijkt talent gevoelig voor een betere match met vaardigheden en interesses (37%) en voor doorgroeimogelijkheden (37%). Speel hierop in en overtuig ze!

Laat daarbij zien dat jij geen H&R-robot, maar oprecht geïnteresseerd bent. Doe dit bijvoorbeeld op gedetailleerd niveau. Spreek de sollicitant aan op details die je gevonden hebt binnen haar of zijn LinkedIn. Zo weten zij dat je moeite hebt gedaan. Kandidaten prikken namelijk zo door een algemene mail. 

Wees overtuigend en persoonlijk

Tip 2: Beschrijf de functie goed

Zodra je iemands aandacht getrokken hebt, is het natuurlijk goed om de aandacht vast te houden. Wees daarom vanaf het begin duidelijk over de beweegreden waarom je iemand benadert en welke vaardigheden daarbij passen. Geef aan wat je precies in diegene ziet en waarom deze functie een mooie kans is. Voorkom knip en plakwerk en personaliseer elk bericht. Wanneer je je aandacht verliest zal je dat direct terugzien in de conversie.

Tip 3: Test erop los

Het is uiteraard belangrijk dat een talent zich in jouw bedrijf vindt, maar voor een geslaagde match is het natuurlijk ook van groot belang dat jij als recruiter weet wat diegene in huis heeft. Tijdens een sollicitatiegesprek kun je dit als het goed is al een beetje ontrafelen. Maar wanneer je echt de diepte in wil met je sollicitatieronde, kun je de kandidaat het beste een assessment laten doen. Deze heb je in alle soorten en maten. Neem bijvoorbeeld een test van HRorganizer. Dit assessmentbureau gebruikt de testen van Cut-e voor de capaciteitentest. Naast het afnemen van assessments en capaciteitentesten is HRorganizer ook actief in het ondersteunen van effectiviteit van teams. Een ander goed voorbeeld zijn de test van Eelloo

Kun je zo verder met het ontwikkelen van jouw recruitmentskills? We hopen van wel! Veel succes en vooral plezier met het vinden van jouw perfecte kandidaat. 

Related posts

Het beste cv als visitekaartje van jouw eenmanszaak

Danny

4 voordelen van webshop koppeling

Danny

Zo herken je een burn-out

Dagmar

Leave a Comment