Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Tips voor startende ondernemers

Elke dag worden er bedrijven gestart in Nederland, maar elke dag schrijven ook veel bedrijven zich uit. Bij het beginnen van een bedrijf komen veel (onverwachte) zaken om de hoek kijken. Om te voorkomen dat je in de problemen komt en vroegtijdig de stekker uit je nieuwe bedrijf moet trekken, zorg je voor een goede voorbereiding voordat je naar de KvK gaat. Om je te helpen met deze voorbereiding lees je hier een aantal tips voor (startende) ondernemers. Heb je een gedegen marktonderzoek gedaan? Is zakelijk lenen interessant? Zorg er voor dat je onderstaande punten goed in kaart hebt voor jezelf zodat je een goede basis hebt om je eigen bedrijf te beginnen.

Voer marktonderzoek uit

Met het starten van een nieuw bedrijf betreedt je een specifieke markt. Het kan zijn dat deze markt al bestaat of misschien is het wel een nieuwe markt. Zorg er voor dat je weet hoe de markt die je betreedt er uit ziet. Zijn er misschien al grote spelers die alles in de hand hebben? Of wellicht kleine bedrijven die ook net op de markt gekomen zijn. En hoe zit het met de gemiddelde prijs in de markt en de kwaliteit? Hoe zou je nieuwe bedrijf zich kunnen onderscheiden? Dit zijn allemaal zaken die je in kaart moet brengen over de markt, zodat je vervolgens kan werken aan jouw positionering in deze markt.

Maak een ondernemersplan

Startende ondernemer

Wanneer je een bedrijf gaat starten is een ondernemersplan een vereiste. Geef om te beginnen in je ondernemersplan een goede beschrijving van je bedrijf. Je gaat hier je plan en je strategie uitleggen en uitwerken. Het komt vaak voor dat je tijdens het schrijven van een ondernemersplan tegen belangrijke aspecten aanloopt waar je nog niet eerder over hebt nagedacht. Vervolgens beschrijf je wat het verdienmodel is van het bedrijf en hoe het rendabel kan zijn. Wanneer je uiteindelijk een lening zou willen aanvragen bij een financieringsmaatschappij, zoals de bank moet je het ondernemersplan kunnen laten zien. Zo kan de financierder bepalen of het plan een goede kans van slagen heeft en een lening aan je wil verstrekken. 

Regel het startbudget

Vaak moet je veel investeren in een nieuw bedrijf. De investering is ervoor bedoeld om het bedrijf een goede start te geven en goed kan gaan lopen. De investering kan zo snel terugverdiend worden. Het verkrijgen van genoeg budget om een bedrijf te starten is een belangrijke stap in het proces. Zo zijn er verschillende manieren om je plan te financieren. De voordeligste manier is om het met eigen spaargeld te doen. Niet iedereen heeft eigen geld en bovendien is dit vaak niet genoeg om het plan te financieren. Een zakelijke lening kan een goede optie zijn. Verschillende organisaties verstrekken flexibele leningen die je kunt aanpassen aan wat je precies nodig hebt. Zo kun je ook zien wat je aflostermijn is en wat de rente bedraagt. Wanneer je de gehele financiering in beeld hebt kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Related posts

Hoe voorkom ik schijnzelfstandigheid als zzp’er?

Dion

Wie is er aansprakelijk na letselschade na een bedrijfsongeval?

Danny Bijl

Valkuilen waar je als B2B-ondernemer niet in moet trappen

Dion

Leave a Comment