Image default
Commercieel Marketing Ondernemen

De trends van Kerst 2017

Inmiddels zijn we weer aan het einde van het jaar gekomen. Nog een ruime week en Kerst 2017 is weer aangebroken. Veel ondernemers hebben een belang bij de kerstperiode. Het consumentengedrag zorgt jaarlijks voor hoge inkomsten. Het is echter wel aan te raden om te weten wat de trends zijn dit jaar. We geven een opsomming van de trends waar je als ondernemer in mee kunt gaan.

Kerst 2017

Dit jaar vallen de kerstdagen op maandag en dinsdag. Door het weekend wat er aan vooraf gaat, zijn de meeste mensen een langere periode vrij. Het weekend voor de Kerst is ideaal om de laatste inkopen te doen. Hier kun je als winkelier op in spelen. Wellicht is het een optie om zondag 23 december open te zijn. Als je hiervoor kiest is het wel belangrijk dat je dat bekend maakt.

Kerstdecoratie

Ieder jaar wordt alles uit de kast getrokken om weer met de nieuwste decoraties te komen. Daarnaast is de stijl ieder jaar weer anders. Wat helemaal hip is op dit moment, is het toepassen van een thema. Dus niet alleen kerstboom, maar ook accessoires die bij een bepaald thema horen. Bijvoorbeeld een indiaanse stijl, of een winterthema. Richt je decoratieafdeling zo in, dat je verschillende thema’s kunt laten zien.

Tijd voor cadeaus

Tijdens de kerstdagen is het in veel families, een traditie om cadeaus uit te wisselen. Dat betekent dat je als ondernemer moet weten welke producten dit jaar gewild zijn. Want als mensen op zoek gaan naar cadeaus moeten ze weten dat ze juist in jouw winkel slagen. Ook webshops kunnen hierop inspelen door de trends te monitoren. Aan de hand daarvan is te zijn wat populaire cadeaus zijn.

Natuurlijke en klassieke kerst tinten

Wat dit jaar duidelijk terugkomt in zowel decoratie als cadeaus, zijn natuurlijke producten. Ook de klassieke kerstkleuren komen weer helemaal terug. Dus het rood en groen met goud zullen het dit jaar weer goed doen. Dus eigenlijk de traditionele kleuren uit typische Amerikaanse en Britse plaatjes.

Duurzaamheid is trending

Kerst 2017 heeft een duidelijke trend, namelijk duurzaamheid. Eigenlijk het hele jaar is de bewustheid, over duurzaam omgaan met de planeet aarde, belangrijk. Niet alleen het nieuwe regeerakkoord bevat veel duurzame besluiten. Maar ook bedrijven zijn zich veel duurzamer gaan manifesteren. Dit zien we terug in de trend van Kerst 2017. Veel duurzame en natuurlijke producten voor zowel versiering en cadeaus.

Kerstpakketten

Het aantal bedrijven wat kerstpakketten uitdeelt neemt wel af. Maar de waarde van kerstpakketten is dit jaar weer omhoog gegaan. Het is te merken dat de economie weer aantrekt, zodat er ook meer geld is voor relatiegeschenken en kerstpakketten. Ook hier zijn de duurzame en natuurlijke producten weer terug te vinden. Het is wel goed om de regels rondom kerstpakketten te weten. Wellicht is er nog een belastingvoordeel te krijgen.

 

Als je als ondernemer Kerst 2017 succesvol wilt maken dan is het goed om de trends te kennen. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp. Daarnaast zijn de traditionele kerstkleuren weer helemaal in. Ga er in mee als ondernemer en sluit het jaar goed af.

Related posts

Maak jij al gebruik van kluizen in jouw bedrijf?

Danny Bijl

Overheid – lokale ondernemers inhuren

Mathijs

4 fiscale regelingen die het maken van investeringen interessanter kunnen maken

Scott van Ede

Leave a Comment