Image default
Financieel Uncategorized

Uw IT apparatuur beheren

Als je zelfstandig een onderneming drijft, weet je hoe belangrijk goede communicatie is en welke centrale rol de computer en het computernetwerk vervullen. Gegevens moeten snel en liefst overal toegankelijk zijn, ongeacht de locatie waar je je bevindt. Zonder snelle datatoegang is modern ondernemen niet goed meer mogelijk.

Beheer
Een computernetwerk is een complex systeem. Alle systemen moeten toegang hebben tot het interne bedrijfsnetwerk en tot een eventueel in de cloud gedeelde map. Dat betekent, dat er de nodige onderdelen altijd up-to-date moeten zijn en altijd in topconditie. Denk bijvoorbeeld aan de bedrijfsserver, routers, switchen, modems, printers, desktopcomputers en eventuele tabletcomputers. Het beheer van het netwerk als geheel, en de losse onderdelen afzonderlijk, is dan ook een intensieve klus, waarbij veiligheidsaspecten een steeds grotere rol spelen.

Flinke kosten
Dat betekent dan meestal ook, dat er in IT-apparatuur flink geïnvesteerd moet worden en dat er altijd reserves klaar moeten staan om tussentijdse probleemvervangingen te kunnen doen. Dat drukt stevig op de begroting en maakt het financiële aspect ook meteen onduidelijk. Je weet immers nooit, wanneer een apparaat er ineens mee ophoudt. Door de zich snel ontwikkelende nieuwe technologie zijn de diverse IT-onderdelen eerder verouderd, en worden daardoor steeds sneller vervangen.

Oplossing
De oplossing is eigenlijk simpel. Koop de nieuwe spullen niet, maar huur uw apparatuur. De onkosten per maand zijn dan meteen duidelijk, er zijn geen tussentijdse verrassingen meer. Met de leverancier van de gehuurde spullen kan precies worden afgesproken binnen welke termijn probleemapparatuur vervangen moet zijn. Je hebt er zelf geen omkijken meer naar. Omdat er ook geen middelen gereserveerd hoeven te worden, er is immers geen afschrijving van apparatuur meer, blijven de maandelijkse kosten netjes binnen de perken. Huren van IT-apparatuur kan een voordelige oplossing blijken te zijn! Voor het huren van uw spullen kunt u 0nder andere terecht bij AllRent ICT Solutions

Related posts

Is samenwonen fiscaal aantrekkelijk voor ondernemers?

Danny

8 tips om jouw klanten sneller te laten betalen

Mathijs

5 tips om optimaal gebruik te maken van een ERP systeem

Mathijs