Image default
Beurzen Branches Financieel

Vakantie als belegger, kan dat?

Een groot deel van Nederland heeft vakantie. Dit is aan van alles te merken. De rust op de wegen en de drukte op bijvoorbeeld Schiphol. Omdat deze periode in het midden van het jaar valt is het ook heerlijk om nu vakantie te hebben. Het werkjaar is dan mooi opgedeeld. Echter heeft niet iedereen vrij om de meest uiteenlopende redenen. Dit artikel gaat over vakantie als belegger hebben. Kan dit wel?

Vakantie als belegger

De stress op beurzen is altijd een groot onderdeel van je leven als belegger. Als ‘s morgens vroeg de beurzen openen is het erop of eronder voor sommige beleggingen. Later op de dag gaan er elders op de wereld weer andere beurzen open. Kortom als belegger ben je de hele dag druk om je beleggingen te controleren en in te spelen op de ontwikkelingen. Juist met een dergelijke baan is het goed om op vakantie te gaan. Maar ga je op vakantie ontspannen of ben je vooral druk met de koersen bij te houden?

Beurzen gaan door

In het nieuws is te lezen dat het in deze vakantieperiode goed gaat op de beurzen. En dat is des te meer een reden om de beurzen in de gaten te houden. Het kan winstgevend zijn om dagelijks je aandelen te controleren. Het kan zelfs geld kosten als je een week niet naar je beleggingen omkijkt. Veel beleggers maken inmiddels gebruik van een app op de smartphone. Daarbij komt het feit dat de roamingkosten in Europa zijn vervallen. Je kunt dus overal je investeringen bekijken.

Pauze, uitbesteden of zelf doorgaan

Sommige beleggers kiezen ervoor om op vakantie ook daadwerkelijk vakantie te houden. Zij laten de beurzen voor wat ze zijn. “Sell in may and go away, but remember to come back in september” (onbekend). Deze aloude beurswijsheid gaat dus maar gedeeltelijk op. Voor jezelf is het meest rustgevend als je op vakantie niet belegd. Voordat je weggaat verkoop je risicovolle beleggingen en behoud je alleen de langlopende zaken. Een andere optie is je beleggingen over te laten aan een beleggings partner. Maar niet iedere belegger heeft zo’n iemand. Dus kun je ervoor kiezen om een paar vaste momenten in je vakantie te reserveren voor het bijhouden van je aandelen. Het is echter verstandig om geen risicovolle beleggingen te doen omdat je anders daar steeds mee bezig bent.

Balans tussen werk en privé

Voor vrijwel iedereen is het namelijk beter om niet de hele dag met je werk bezig te zijn. Als je in de Middellandse Zee dobbert, ben je daar mee bezig. Kortom het gaat om de balans tussen je werk en privé omstandigheden. Gun jezelf rust in je hoofd. Even niet bezig zijn met je werk maar je volledig focussen op ontspanning en plezier. Geniet met familie of vrienden van de leuke en lekkere dingen in het leven. Dan ben je na je vakantie weer fit en scherp om de beurzen weer te veroveren.

Ondanks dat de beurzen doorgaan, is een vakantie als belegger belangrijk. Vul het in zoals je zelf wenst maar zorgt dat je voldoende afstand neemt van je werk. Het is wel de bedoeling dat je na je vakantie weer helemaal opgeladen bent voor een periode lange dagen actief zijn.

Related posts

4 manieren om aan een prestigieuzere bedrijfslocatie te komen

Danny

Uitvoerend personeel tekort? 5 tips

Mathijs

Drie tips voor besparen op kantoorkosten

Danny Bijl

Leave a Comment