Image default
Carrière Eigen bedrijf Logistiek

Vanuit een alternatieve locatie ondernemen

Al decennialang werkt vrijwel iedere ondernemer vanuit zijn eigen bedrijfspand. Met de groei van het aantal zzp’ers is dat niet vanzelfsprekend meer. Vanuit een alternatieve locatie ondernemen is dan in veel gevallen vanuit huis. Maar er zijn meer ontwikkelingen op dit gebied. Veel werkzaamheden hebben voldoende aan een online omgeving. Is een locatie dan nog wel belangrijk?

Ondernemen vanuit een bedrijfspand

De traditionele manier is je onderneming runnen vanuit je eigen bedrijfspand. Het kan gaan om een eigen pand of de huur van een pand. Hier is het waar je aan je producten of diensten werkt. Hier ontvang je je klanten en leveranciers. Je personeel meldt zich iedere werkdag op deze locatie en voert hier zijn taken uit. Een pand is daarmee een belangrijke vorm van presentatie. Andere kant van een eigen pand is dat het je geld kost aan huisvesting en onderhoud.

Vanuit huis werken

Zoals gezegd is met de groei van het aantal zzp’ers, vanuit huis werken steeds algemener geworden. Maar niet alleen zzp’ers werken vanuit huis. Er zijn verschillende bedrijven waarvan werknemers (gedeeltelijk) vanuit huis werken. Dit kan zijn om minder reistijd kwijt te zijn. Of dat mensen hun werk combineren met het opvoeden van kinderen. Vanuit huis werken betekent wel dat je consequent moet zijn. Werk en privé moeten immer gescheiden blijven om het op de lange termijn vol te houden. Daarnaast is je thuissituatie vaak niet geschikt voor het ontvangen van al je relaties. Veel mensen gaan ook het contact met anderen missen.

Vanuit een alternatieve locatie ondernemen

Vanuit een alternatieve locatie ondernemen kan dan een oplossing zijn. Er zijn door het hele land locaties met zogenaamde flex-werkplekken. Je kunt een dag of een dagdeel een kantoor huren. Alle faciliteiten zijn dan aanwezig en je kunt je relaties in een representatief pand ontvangen. Daarnaast ben je niet alleen omdat er meer mensen werken. Het is ook nog eens goed voor je netwerk. Als je klantenkring over het land is verspreid kun je meerdere locaties gebruiken. Zo kun je wekelijks in de regio van al je klanten zijn.

Ondernemen vanuit buitenland

Wanneer je fulltime gaat ondernemen is je werkplek belangrijk. Maar omdat steeds meer ondernemingen kunnen volstaan met een online omgeving, is een bedrijfspand niet perse nodig. Als je vrijwel niet bij je klanten of leveranciers langs hoeft, kun je een locatie in buitenland overwegen. Veel mensen dromen weleens om een paar jaar in het buitenland te wonen. Dit is dan goed te combineren met het ondernemerschap. Weet wel wat de wetgeving in het betreffende land inhoudt. Daarnaast zijn een goede internet- en telefoonverbinding cruciaal.

Het is niet meer vanzelfsprekend om vanuit een eigen bedrijfspand te ondernemen. Afhankelijk van het werk wat je doet, kun je vanuit een alternatieve locatie ondernemen. Zorg voor een concept dat bij jou en je bedrijf past.

Related posts

Thuiswerken? Zo creëer je het ideale thuiswerkkantoor

Danny

Hoe we het tekort aan personeel kunnen terugdringen

Mathijs

3 tips om energie te besparen in uw bedrijfspand

Danny

Leave a Comment