Image default
Logistiek Tips

Veilig op de motor onderweg van A naar B

Je houdt van motorrijden. Dat is niet gek want op de motor ervaar je een ultiem soort vrijheid. De snelheid, wind in je haar, het snelle optrekken en het meebewegen in bochten dragen allemaal bij aan dat bijzondere gevoel. Maar natuurlijk weet je ook: hoe hoger de snelheid, des te meer aandacht je aan je veiligheid moet besteden. In dit artikel geven we je daarom een aantal goede tips en tricks.

Veiligheid door rijgedrag en bescherming

Als motorrijder is het eerste dat je moet doen een goede helm aanschaffen bij een kwalitatieve zaak als Helmonline.nl. Zorg er bij het kopen van een helm altijd voor dat deze een goede pasvorm heeft. Een helm die niet goed past biedt namelijk nauwelijks meer veiligheid dan het dragen van helemaal geen helm. Kies daarbij een helm uit die goed past bij je wensen en rijstijl. Shark helmen zijn bijvoorbeeld stoer en geven veel bescherming.

Vraag jezelf goed af wat je persoonlijke wensen zijn. Wil je een geïntegreerd zonnevizier, een makkelijk opklapbaar kinstuk, een bepaalde look? Hoe beter je dit van tevoren kunt bepalen, des te makkelijker zal de keuze voor een geschikte helm uiteindelijk worden.

Beschermende kleding

Bedenk dat je je als motorrijder vaak met enorme snelheden boven het asfalt beweegt. Naast een helm is daarom goede beschermende kleding op de motor een echte must. Het meest verstandige is een volledig leren motorpak te dragen, en speciale laarzen. Bij een val kan deze kleding voorkomen dat je schade aan je huid en lichaam oploopt. Sommige motorrijders vinden het in de zomer een naar idee zich in een leren outfit te moeten hijsen, maar elke professionele rijder weet hoe essentieel dit is. Ook de handen, die bij een val als eerste in aanraking met de grond komen, dienen goed beschermd te worden.  Op de website van Veilig Verkeer Nederland vind je hier meer tips over.

Met een paar goede motorhandschoenen kun je met een gerust hart je motor starten en op pad gaan. Bedenk dat beschermende motorkleding ook regen en wind buiten houdt, en dus bijdraagt aan een prettige rijervaring. Wij wensen je veel veilig, en avontuurlijk rijplezier toe!

Related posts

De beste tips om beter op te vallen met je beursstand

Danny

Thuiswerken? Zo creëer je het ideale thuiswerkkantoor

Danny

4 Tips bij het uitkiezen van relatiegeschenken

Danny Bijl

Leave a Comment