Image default
Personeel

Vergroot je zelfvertrouwen op werk

Wil je met meer vertrouwen naar je werk? Of zou je meer zelfvertrouwen willen hebben om jouw werk uit te voeren? Gelukkig kan je jouw zelfvertrouwen vergroten, waardoor je ook op werk prettiger in je vel zit en je nog betere prestaties neer kunt zetten. Het vergroten van jouw zelfvertrouwen is een persoonlijk proces, maar met enkele tips kan je het zeker een boost geven. Geniet van de groei die je door mag maken!

Kies het werk waar je je goed door voelt

Door mee te werken aan activiteiten waardoor jij een voldaan en gelukkig gevoel mag ervaren, krijg je meer vertrouwen in jezelf. Zeker als je nadenkt over het idee dat je werkzaamheden kunt uitvoeren waar je bijvoorbeeld niet achterstaat of waarbij je boven of onder jouw niveau moet werken. Dan voel je je al ongelukkig en krijg je ook niet het gevoel dat je het juiste mag realiseren. Dat straalt direct uit naar jouw zelfbeeld, waardoor jij het gevoel krijgt niet goed genoeg te zijn voor jouw werk (door welke oorzaak dan ook). Denk daarom goed na welk werk goed bij jou aansluit en probeer de functie te bekleden die in jouw ogen een verlengstuk vormt van waar jij energie van krijgt. Je kunt het!

Ontdek jouw positieve kanten en leg hier de focus op

Waar ben jij goed in? In welke competenties en vaardigheden blink jij uit? Waar heb jij veel werkervaring in en waar weet je veel vanaf? Benadruk wat je wél hebt in plaats van jouw tekorten onder de aandacht te brengen. Focus je op wat lukt en wat je al bent. Daardoor krijg jij absoluut een vertrouwensboost waardoor je sprongen voorwaarts kunt zetten. Weet je niet zo goed waar jij goed in bent? Stel de vraag eens aan dierbaren. Welke eigenschappen van jou noemen zij op als je hen vraagt waar jouw talent ligt? En welke prestaties en positieve kanten noemen collega’s als je hen diezelfde vraag stelt? Ben je het met deze antwoorden eens en kan je je erin vinden? Zo ontdek je nog beter waar jij goed in bent.

Oefenen, oefenen en nog meer oefenen

Wil je jezelf ergens in onderscheiden? Dan is het belangrijk om te blijven oefenen, ervaring op te blijven doen en nog meer inzichten te vergaren om te groeien in de richting die jij graag zou willen. Geef niet op en blijf doorzetten, juist wanneer het moeilijker wordt om je eraan vast te kunnen houden. Quitters never win, winners never quit!

Related posts

Zo zorg je voor een goede projectadministratie

Danny

Durf jezelf te presenteren, jij bent de expert

Dagmar

De beste manier om de vakantie in te gaan

Mathijs

Leave a Comment