Image default
Industrie

Verhuizen of verbouwen?

In tijden van crisis is verhuizen geen slimme keuze meer, want de huizenmarkt staat aan de afgrond en de prijzen zijn ontzettend gedaald. Het kopen van een huis is niet zozeer het probleem, maar het verkopen van jouw oude huis, dat maakt het duur. Je kunt je huis niet meer voor een fatsoenlijke prijs verkopen, waardoor je minstens duizenden euro’s verlies maakt.

Je wilt wel het gevoel hebben een nieuw huis te hebben? Daar is een oplossing voor; verbouwen. Met de technologie van tegenwoordig kun je in een relatief korte periode een redelijk grote verbouwing ondergaan. Je kunt een bouwkraan huren bij een specialist zoals TEKA voor het hoge werk, en mocht je niet goed gereedschap hebben, dan kun je die waarschijnlijk ook lenen of desnoods huren.
Je herkent je huis niet meer terug!

De handige man doet het zelf.

Echt vakmanschap is duur, dat klopt. Vandaar dat de beste oplossing is om het zelf te doen. Natuurlijk ben je dan lang bezig, maar je kunt hulp inroepen van buurtbewoners of familie. Het blijft een redelijke tijdsinvestering, hoewel in deze crisis de meeste mensen tijd genoeg overhebben, gezien het werkloosheidspercentage.

Zoek een woonruimte.

Als je midden in de verbouwing zit, zal je huis waarschijnlijk helemaal overhoop zijn gehaald. Let daar dus bij het begin goed op. Het huren van een tijdelijke andere verblijfplaats maakt de verbouwing duur, dus probeer in je eigen huis te blijven wonen. Dat vergt de nodige planning. Je kunt bijvoorbeeld de woonkamer afsluiten en de tv tijdelijk in keuken plaatsen, waardoor je kunt blijven wonen in je huis. Zorg ervoor dat je slaapkamer altijd begaanbaar blijft.

Ben je klaar met het verbouwen van de woonkamer, sluit dan bijvoorbeeld de slaapkamer af en ga binnen dat tijdsbestek op de bank slapen. Als je alles stapsgewijs doet, steeds kamer voor kamer opknapt, kun je én in je eigen huis blijven wonen én goedkoop je huis verbouwen.

Zo kun je goedkoop je huis verbouwen, een betere keuze dan verhuizen!

Related posts

Beter opvallen

Danny

De voor- en nadelen van een onderhoudscontract

Mathijs

Zo schep je orde in je magazijn

Danny