Image default
Beurzen Finance Financieel Geld

Wat zijn de verschillen tussen investeren en handelen

Investeren en handelen op de beurs worden vaak onder één noemer geschaard, maar het zijn zeer verschillende manieren om te profiteren van de financiële markten.  Het doel van investeren is om geleidelijk vermogen te vermeerderen over een langere periode, door het kopen en behouden van een aandelenportfolio, beleggingsfondsen, obligaties en andere investeringsmethoden. Handelen op de beurs houdt in dat er frequent aandelen en commodities als grondstoffen en wisselkoersen en andere instrumenten op korte termijn worden gekocht en verkocht, met als doel het behalen van winstgevende rendementen die de traditionele buy en hold investeringen overtreffen. Waar de meeste investeerders bijvoorbeeld tevreden zijn met een jaarlijks rendement van 10%, proberen handelaren deze rendementen vaak per maand te behalen.

Investeren: Lange termijn

Waar de beurshandel zich vooral richt op de korte termijn en zich beroept op katalysatoren voor het verhogen en verlagen van de beurswaarde en daarmee de winsten te verhogen, richt investeren zicht meer op de lange termijn. Bedrijven als Fisher investments verstrekken investeringsplannen voor de lange termijn voor hun clientèle, een dienst die aan te raden is indien men wil starten met investeren zonder veel kennis en ervaring. Bij beleggen is het niet ongewoon om wat korte termijn dalingen te zien, wat meestal geen problemen oplevert. Bij investeren is het doel om op de lange termijn rendement te boeken, waarbij dipjes in beurswaarde simpelweg kansen bieden om meer van de betreffende aandelen te kopen zolang je nog steeds gelooft in de reden dat je in eerste instantie hierin bent gaan investeren. Waar bij handelen alles draait om het pakken van winsten en eruit stappen bij de meest rendabele mogelijkheid, blijf je bij beleggen juist de aandelen vasthouden als deze stijgen in waarde, aangezien het dan aannemelijk is dat er meer goed nieuws op komst is voor het bedrijf en er nog meer winsten geboekt kunnen worden.

Handelen: Future events

Een hoofdregel bij handelen op de beurs is dat men alleen dient te handelen als het zeker is dat er een aanstaande toekomstige gebeurtenis (future event) is waarvan voorspeld is dat deze de beurswaarde van een organisatie of instantie zal doen stijgen. De waarde van een biotech of farmaceutisch bedrijf zou bijvoorbeeld kunnen stijgen door de bekendmaking van positieve resultaten uit klinische studies, of wereldwijde gebeurtenissen zouden de waarde van bepaalde wisselkoersen op de forex markt kunnen beïnvloeden. Bij het handelen op de beurs zijn er bepaalde strategieën die in acht dienen te worden genomen -handelaars moeten het nieuws tot zich nemen en dit gebruiken om een beredeneerd besluit te nemen dat uiteindelijk hopelijk leidt tot een winst. Dit toont het verschil tussen handelen op korte termijn en beleggen als een langetermijnstrategie om vermogenswinst te realiseren.

Wat te kiezen?

Als je nieuw bent in de wereld van investeren en handelen is het belangrijk om te weten welke methode je gaat kiezen om je financiële positie te verhogen. Kennis van het onderwerp is belangrijk; als je kennis hebt van de aandelenmarkt, maar weinig afweet van de handel in valuta bijvoorbeeld, dan is het logisch om voor de aandelenmarkt te kiezen voor je eerste investeringen. Aangezien er winst is te maken met zowel beleggen als handelen, zal het je helpen om jezelf te kennen als persoon en als investeerder om de juiste keuze te maken.

Haal handelen en investeren niet door elkaar, dit kan ernstige schade aan uw portefeuille aanrichten.

Leestip: De inkoop van eigen aandelen – het hoe en waarom.

Related posts

Vier redenen waarom je na het ontslag toch gewoon jouw eigen bedrijf start

Danny

Zo sluit je de beste factoring deal!

Danny

Zakelijke of particulieren energie voor mijn kantoor aan huis?

Danny

Leave a Comment