Image default
Branches Carrière Personeel

Vertegenwoordiger worden: de mogelijkheden

Werk in elke branche
Het is niet voor iedereen even gemakkelijk om een baan te vinden. In de kranten lees je meer over ontslagen dan over groeiende werkgelegenheid. Toch zijn er enkele branches waarin je altijd gemakkelijk werk vindt. In iedere branche is er wel vraag naar salesmedewerkers: mensen die voor de promotie van producten zorgen. Wie aan de slag wil als vertegenwoordiger heeft vaak weinig moeite werk te vinden. Er zijn diverse vacaturesites met vacatures voor vertegenwoordigers, zoals Nationalevacaturebank.nl.

Wat houdt het in?
Vertegenwoordiger zijn betekent dat jij een product aanbiedt aan potentiële klanten en verkopers. Je vertegenwoordigt een product of dienst en je zorgt dat deze over het hele land, of daarbuiten, bekend wordt en verkocht wordt. Dit kun je doen door klanten te bezoeken, of via telefonisch contact.
Naar vertegenwoordigers is altijd veel vraag. Natuurlijk moet je er wel aanleg voor hebben. Daarnaast is het belangrijk een grote affiniteit met het vak te hebben.

Hoe word je vertegenwoordiger
Er zijn verschillende manieren om vertegenwoordiger te worden. Om te beginnen zijn er opleidingen tot vertegenwoordiger. Je kunt een schriftelijke cursus nemen, of een echte HBO opleiding doen. Wanneer dit echter niks voor jou is, kun je ook direct aan de slag gaan bij een bedrijf. Je gaat dan werken als junior vertegenwoordiger. Dit betekent doorgaans dat het bedrijf je een opleiding aanbiedt, gecombineerd met werk dat je verricht voor het bedrijf zelf.

Iets voor jou?
Lijkt het jou wat om junior vertegenwoordiger te worden? Je kunt dan op vacaturebanken op zoek gaan naar het bedrijf waar jij graag voor zou werken. Waarschijnlijk zijn er genoeg vacatures, je moet maar kijken welk bedrijf jou het meest aanspreekt – en welk product je dus het gemakkelijkst zou kunnen vertegenwoordigen. Voor je het weet heb je al een baan!

Related posts

3 Tips voor meer vertrouwen in het team

Dagmar

10 Tips om carrière te maken

Danny

Vind de juiste arbodienst in Eindhoven

Danny Bijl