Image default
Eigen bedrijf Nieuws Personeel

Vier je eerste lustrum

Je bent misschien wel tijdens een heel cruciale periode je bedrijf gestart. Vijf jaar geleden werden namelijk de eerste beginselen zichtbaar van de economische crisis. Toch heb je besloten om een eigen bedrijf te starten en inmiddels heb je er de eerste 5 jaar opzitten. Dat betekent dat je eerste lustrum gevierd mag worden als ondernemer!

Maar hoe doe je dat? Waar let je op en hoe geef je het eerste lustrum zo vorm, dat het je ook nog geld oplevert in plaats van dat het je alleen geld kost.

Een lustrum is een investering waard

Elk feestje dat gevierd wordt vraagt om een bepaalde investering. Ook een eerste lustrum dat gevierd wordt. Je mag best groots uitpakken. Het is namelijk een bijzonder moment in je carrière.

Om inzage te krijgen in de kosten, kun je het beste eerst een kostenplaatje maken. Schrijf op wat je wilt, wat de kosten daarvan zijn en stel jezelf de vraag of het jou ook nog iets kan opleveren.

Hoe pak je het praktisch aan?

Het is belangrijk dat je op je lustrum iets van jezelf laat zien. Zorg voor een Powerpoint presentatie, of laat een mooie bedrijfsfilm maken waarin je iets vertelt over je bedrijf. Zorg voor voldoende flyers, visitekaartjes en andere producten. Er zullen namelijk altijd potentiële klanten tussen je bezoekers zitten.

Om het geheel een informeel karakter te geven, kun je natuurlijk een cateringbedrijf inschakelen om de bezoekers van hapjes te voorzien. Vraag daarnaast een of twee van je vrienden om bardienst te draaien. Jij hebt dan tijd om te netwerken en tegelijkertijd worden je gasten voorzien van lekker eten en drinken.

Wie nodig je uit?

Nodig zoveel mogelijk mensen uit. Niet alleen mensen uit je netwerk, maar ook zeker familie en vrienden. Gebruik daarnaast social media om mensen in kennis te stellen van je event. Elk nieuw gezicht kan namelijk een nieuwe klant van jouw bedrijf betekenen!

Related posts

Hoe houd je een Vrijmibo in coronatijd?

Dion

Zelf beleggen: zo levert winst rendement op

Danny Bijl

Dit is waarom een bv een gamechanger kan zijn

Danny Bijl