Image default
Commercieel Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Tips

Vier tips voor het beste relatiegeschenk

Relatiegeschenken zijn voor ieder bedrijf een belangrijk onderdeel van zowel de marketing als van de klantrelaties. Door middel van bedrukte relatiegeschenken kan een bedrijf een klant vertellen dat zij gewaardeerd worden. Naast klanten kunnen ook werknemers en andere relaties in het zonnetje worden gezet. Veel bedrijven geven dan ook hun werknemers leuke relatiegeschenken mee. Zo worden ook werknemers eraan herinnert dat zij waardevol zijn voor het bedrijf. Er zijn gigantisch veel verschillende relatiegeschenken om uit te kiezen. Maar wel relatiegeschenk kan je het beste kiezen? En hoeveel mag het kosten? Wij geven j een aantal tips waardoor je jouw relaties kunt verrassen.

Tip 1: Zorg ervoor dat het functioneel is

Een relatiegeschenk ontvangen is sowieso iets leuks. Het wordt echter nóg leuker wanneer het een goed relatiegeschenk is die de ontvanger vaker dan één keer kan gebruiken. Anders ligt het al snel ergens in een hoek of kast te verstoffen, en gaat het zijn doel voorbij. Je wilt natuurlijk ook dat jouw logo of artwork vaker dan één keer in beeld is. Het is dus belangrijk dat het relatiegeschenk functioneel is en dit hoeft heus niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld een bedrukte pen. Een pen is een ontzettend functioneel relatiegeschenk en ook nog eens een van de goedkoopste die er is. Een ander functioneel relatiegeschenk is bijvoorbeeld een notitieboek of USB-stick. Ook mokken of paraplu’s vallen onder functionele relatiegeschenken.

Tip 2: Het is pas goed wanneer er een gedachte achter zit

Geef je een relatiegeschenk, dan is het belangrijk dat er een gedachte achter het relatiegeschenk zit. Een goede reden om een relatiegeschenk te geven is bijvoorbeeld een jubileum of een beurs. Is jouw bedrijf tijdens de bouwvak dicht? Dan kun je jouw medewerkers een leuke zomerattentie meegeven, denk hierbij aan een strandbal of een leuke zonnebril. Ook in de wintermaanden kun je jouw relaties een leuk relatiegeschenk meegeven. Een bedrukte muts of warme handschoenen bijvoorbeeld. Voor ieder gelegenheid is er wel een passend relatiegeschenk te vinden. Maar het wordt pas écht een goed relatiegeschenk wanneer er duidelijk een gedachte achter zit.

Relatiegeschenk tips

Tip 3: Kies voor gezond

Natuurlijk is het zo dat snoep en andere lekkernijen graag door iedereen wordt ontvangen, daarvoor zijn er genoeg relatiegeschenken te vinden, zoals gevulde snoeppotten of bedrukte chocoladerepen. Tegenwoordig wordt het echter steeds populairder om op je voeding te letten en veel te bewegen. Met een relatiegeschenk kun je hier slim op inspelen. Wat dacht je van bedrukte appels die je mee kunt geven aan je relaties? Deze zijn overigens ook leuk om op straat uit te delen. Er zijn niet alleen eetbare gezonde relatiegeschenken, ook zijn er geschenken als een stappenteller of een sporthorloge. Ook is het razend populair om je relaties een bedrukt waterflesje mee te geven.

Tip 4: De prijs is niet van belang

Een hoger prijskaartje betekent niet automatisch dat de ontvanger er gelukkiger mee is. Waarde is niet alles. De boodschap achter het relatiegeschenk is wat telt. Als de gedachte klopt, dan maakt het niet uit of het geschenk €5 was of dat het €50 heeft gekost.

Bestel uw relatiegeschenken bij BudgetGift

Hopelijk hebben we je met deze tips geholpen om een leuk relatiegeschenk te bedenken. Kom je er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact op met BudgetGift. BudgetGift heeft al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van relatiegeschenken en zij voorzien je graag van persoonlijk advies.

Related posts

Autopech? Rust is beter dan paniek!

Danny

Hoe bepaal je je tarieven als je zzp’er wordt?

Dion

Flyers: waarom het nog steeds goede marketinginstrumenten zijn

Danny

Leave a Comment