Image default
Nieuws Tech

Vijf mogelijkheden voor de beveiliging van je kantoorpand

Een kantoorpand heeft verscheidene vormen van beveiliging nodig. Dit kan noodzakelijk zijn omdat de overheid het eist (brandmelding), omdat de werknemers zich veiliger voelen (noodverlichting) of omdat de verzekering in sommige gevallen weigert uit te betalen wanneer er schade ontstaat zonder beveiliging (cameratoezicht). Welke beveiligingssysteem heeft jouw bedrijf nodig?

  1. Brandmelding

Een brandmeldingsinstallatie is voor kantoorpanden noodzakelijk. Een minimumvereiste is de installatie van een brandmelder, maar meestal gaan de eisen verder. De brandweer heeft het liefst dat er brandblussers aanwezig zijn en dat er een elektronisch systeem is dat brandmeldingen direct kan doorgeven. Dit is sowieso een vereiste wanneer een kantoorpand in een woonomgeving zit, wanneer er wordt gewerkt met gevaarlijke stoffen of wanneer het aantal werknemers boven een bepaalde grens komt. Een goede brandmeldingsinstallatie heeft twee doelen: allereerst wordt schade voorkomen doordat de brandweer snel ter plaatse is en ten tweede kan het werknemers een veiliger gevoel geven.

  1. Cameratoezicht

Camera’s zijn niet altijd verplicht in of rond kantoorpanden. Soms kan een verzekeringsmaatschappij dit wel eisen, maar dit zijn uitzonderlijke gevallen en meestal is de dekking van de verzekering dan vrij hoog. Toch zijn camera’s in alle gevallen goed om te hebben, want inbrekers breken relatief vaak in kantoorpanden in. Dit komt omdat bedrijventerreinen ’s avonds slecht verlicht zijn en dieven rustig hun slag kunnen slaan. Een camera schrikt dieven af, omdat ze dan liever een plaats zoeken waar ze niet gezien kunnen worden. Daarnaast beschikken jij en de politie over beeldmateriaal wanneer er toch een inbreker is geweest.

  1. Inbraak detectie

Camera’s zijn alleen nuttig om achteraf een inbreker te kunnen vinden. Inbraak detectie kan een diefstal voorkomen door tijdig de politie te waarschuwen. Wanneer de beveiliging wordt geactiveerd, kan de politie binnen enkele minuten ter plaatse zijn en een inbreker direct arresteren. Dit maakt jouw kantoorpand veel veiliger en helpt de politie met het oppakken van dit soort criminelen. Met het installeren van de installatie worden meestal ook stickers op de ramen geplakt, waardoor dieven die ze zien zich wel twee keer bedenken voordat ze jouw kantoorpand proberen te beroven.

inbraak detectie

  1. Noodverlichting

Noodverlichting is bij bedrijven en kantoren wettelijk verplicht. De verlichting moet werknemers een snelle en duidelijke route geven, waardoor ze in geval van calamiteiten snel buiten kunnen zijn. Het systeem van de noodverlichting moet voldoen aan bepaalde eisen en moet gecertificeerd zijn. Daarom is het van groot belang dat de installatie wordt uitgevoerd door een erkend bedrijf, dat het certificaat meteen kan leveren.

  1. Toegangscontrole

Toegangscontrole is niet verplicht, maar zeker in grotere kantoren wel gewenst. Dit voorkomt dat ongewenste gasten naar binnen kunnen wandelen, die zonder op te vallen spullen kunnen stelen of andere schade kunnen veroorzaken. Een toegangssysteem kan op verschillende manieren werken, maar het meest gebruikelijk is een eenvoudig pasjessysteem. De werknemer scant bij de deur zijn of haar pasje en kan dan naar binnen, maar mensen zonder pasje worden niet toegelaten.

Goede beveiliging schrikt inbrekers en dieven vaak af. De kans dat jouw bedrijf schade wordt toegebracht door criminelen wordt met wel 80% verkleind wanneer je gebruik maakt van bovenstaande technieken. Meestal gaan inbrekers en dieven liever een blokje om wanneer ze de beveiliging zien en laten ze jouw kantoorpand met rust.

Related posts

Slimme kantoorverlichting met Philips Hue

Danny

Verkoop elektrische auto’s neemt toe, maar is het genoeg?

Mathijs

7 tips om de warmte op kantoor te overleven

Mathijs

1 reactie

Natan 11 augustus 2016 at 13:03

Mooiste zou zijn, misschien wat utopisch gedacht, als ondernemers niet enkel ‘geduwd’ zouden worden door de landelijke overheid en lokale overheid, maar ook zelf in de bres springen voor de veiligheid van pand en werknemers. We zijn zelf van plan om een brandmeldsysteem te laten installeren. Dat zorgt zoals je aangeeft voor een prettig gevoel bij de werknemers.

Reply

Leave a Comment