Image default
Uncategorized

Vijf tips om jouw drukke leven te stroomlijnen“Druk, druk, druk.” Je hoort het jezelf waarschijnlijk elke dag wel eens zeggen. Ga maar na; een veeleisende baan en een dynamisch gezin, en aan jou de taak om dat alles op geoliede wijze te managen. Logistiek is daarbij heel belangrijk, maar hoe pak je dat aan?

1. Plan logisch en strategisch

Zomaar een zaterdag. Even op adem komen na een drukke werkweek? Helaas: er moeten boodschappen worden gedaan, je wilt naar de sportschool, je oudste heeft voetbaltraining, en eigenlijk is het ook hoog tijd om nu eindelijk eens materiaal te kopen voor dat achterstallige onderhoud aan huis. Op dat moment herinnert je jongste je aan een kinderfeestje in de middag.

Op zo’n dag is logisch plannen geen optie, maar een must. Wat dat betreft lijkt het weekend wel wat op dat grote project op je werk: je moet strategisch te werk gaan. Maak daarom een lijstje met waar je moet zijn en hoe laat je wordt verwacht. Als dat eenmaal helder is, kan het echte plannen beginnen. Boodschappen doen en de bouwmarkt bezoeken kun je misschien makkelijk combineren. Zit er in de buurt van de bouwmarkt niet een megasupermarkt? En kun je misschien met buren afspreken om beurtelings naar de voetbaltraining te rijden? Als je op een vast moment in de week de tijd neemt om strategisch te plannen, houd je op andere momenten tijd over. Die chaotische momenten sla je voortaan over.

2. Gebruik slimme apps

Raak je wel eens het overzicht kwijt, en kost dat je veel tijd? Er zijn veel handige apps die je leven gemakkelijker maken. Navigatie-apps zoals Google Maps zorgen er niet alleen voor dat je snel op de juiste locatie kunt komen; ze laten ook nog eens zien wat je onderweg zoal tegenkomt. Zo vind je misschien wel een handige plek om boodschappen te doen, of blijkt er een speelgoedwinkel aan een van je vaste routes te liggen waar je nog snel een verjaardagscadeau kunt kopen voor dat kinderfeestje van vanmiddag. Bovendien is Google Maps ook doordeweeks een heerlijke navigatieapp waarmee je moeiteloos naar al je afspraken rijdt.

Er zijn ook apps waarmee je taken kunt plannen. Het grote voordeel is dat alle afspraken en bezigheden dan heel overzichtelijk bij elkaar staan. Met sommige van die apps, zoals Any-Do, heb je de mogelijkheid om takenlijsten te delen met anderen, of om ze samen op te stellen. Bijvoorbeeld met je partner. Zo kunnen jullie samen plannen en de taken op logische wijze verdelen.

Net zo belangrijk om tijd te winnen: sommige apps kun je ook even uitzetten. Als je niet steeds meldingen krijgt van Facebook, gaat die drukke dag ineens een stuk soepeler. En zet die e-mailapp eens uit, je baas kan best tot maandag wachten.

3. Zorg voor goed vervoer

Hoe je ook plant, goed vervoer is onontbeerlijk. Op dagen waarop veel moet gebeuren is je auto eigenlijk een tweede huis. Jouw vervoermiddel moet daarom meer dan alleen comfortabel zijn. Je hebt ruimte nodig. Zo verlies je geen tijd met worstelingen om boodschappen, klusmateriaal en sportartikelen efficiënt op te bergen.

Stel dat je kind een wedstrijd heeft. In een bomvolle auto met vijf sportvriendjes moet op veilige en verantwoorde wijze ruimte zijn voor iedereen. De Fiat Tipo is een auto die aan alle eisen en wensen van drukbezette gezinnen voldoet. De gunstig geprijsde auto is een stille werker die zijn mannetje staat. Voor wie meer ruimte wil, bijvoorbeeld tijdens vakanties, is er ook een stationwagen; de Fiat Tipo SW. Deze heeft ook een indrukwekkende trekkracht tot 1.500kg, sterk genoeg voor een kar of caravan.

Tenslotte is de Fiat Tipo ook een auto waar je als zakelijke rijder in gezien mag worden. Met een bijtelling van € 168 per maand is deze Fiat ook meer dan het overwegen waard.

Fiat Tipo

4. Wees niet té ambitieus

Je plant strategisch, je smartphone staat vol met handige apps en je nieuwe Fiat Tipo staat te glanzen voor de deur. Ondanks dat blijven de drukke gezinsdagen stress geven. Nog voor je je veiligheidsriem hebt vastgeklikt, heb je het gevoel dat je achter de feiten aanloopt.

Hoe dat komt? Veel mensen hebben de neiging om alles zo strak te plannen, dat bij het minste of geringste de hele planning als een kaartenhuis ineenstort. Ambitie in werk of gezinsleven is prima, maar houd wel de balans in de gaten. Neem de tijd voor de dingen die je moet doen en verlies de realiteit niet uit het oog. Natuurlijk; je kunt inplannen dat je binnen een half uur de boodschappen voor de hele week doet. Maar op zaterdag, als iedereen die gedachte heeft, wordt dat wel een hele opgave. Misschien kun je daar een moment voor vinden op een doordeweekse dag? Wellicht kun je een keer vroeger beginnen op je werk en dan op de terugweg naar huis boodschappen doen. Veel rustiger.

Door realistisch naar je weekindeling te kijken, voorkom je stress en teleurstellingen. Als je het iets rustiger aandoet en ruim plant, krijg je misschien niet alle dingen voor elkaar die je wilde doen. Maar je kunt voldoende aandacht schenken aan de dingen die je wél doet. En dat geeft een goed gevoel.

5. Vergeet niet waar het leven voor jou om draait!

Na een drukke werkweek heb je het in het weekend verdiend om uit te rusten, bij te tanken en te genieten van degenen om wie je het meeste geeft. Doe dat dan ook. Zie het managen van je drukke leven niet als een beproeving waar je niet los van kunt komen. Je leven hoeft niet altijd gedicteerd te worden door je takenlijst en je inbox. Gooi soms je planning overboord om met z’n allen in de auto naar het strand te rijden. Lach om de dingen die niet liepen zoals je had gewild, en leer daar ook van!

Related posts

Uw IT apparatuur beheren

Danny

Werkzaamheden uitbesteden – Doe waar je goed in bent!

Danny

Succesvol werken of hard werken?

Mathijs

Leave a Comment