Image default
Beurzen Finance Financieel Geld Nieuws Vastgoed

Vijf tips voor het beleggen in vastgoed

Succesvol beleggen in vastgoed vraagt om de nodige kennis. Dit helpt je om slim te beleggen in vastgoed met een aantrekkelijk hoog rendement. Rente op spaarrekeningen is al lang niet meer zoals het was. De rente wordt steeds verder verlaagd. Dat geldt ook voor deposito’s. Als je rendement wilt behalen op geld dat je inlegt, kun je er beter voor kiezen om te beleggen in vastgoed. De huizenmarkt trekt flink aan, maar de vraag is natuurlijk wel hoe je hier geld mee kunt verdienen. Onderstaande 5 tips helpen je om slim te beleggen in vastgoed.

1. Kies je voor direct of indirect beleggen?

Bij beleggen in vastgoed heb je de keuze uit direct en indirect beleggen. Met direct beleggen wordt bedoeld dat je alleen of samen met iemand gaat beleggen in bakstenen. Tegelijkertijd zorg je daarmee zelf voor verhuur aan derden en daardoor een mooi rendement. Nadeel hiervan is dat je er eigen vermogen moet instoppen. Je kunt ook de keuze maken voor indirect beleggen. Dit betekent dat je belegt in beursgenoteerde vastgoedbedrijven. Een nadeel hiervan zijn vaak de hoge risico’s. Je hoeft echter niet bang te zijn voor leegstand, een groot verloop onder huurders en vele administratieve handelingen.

2. Het verhuren van een pand – Wat komt erbij kijken?

Bij direct beleggen in vastgoed komen flink wat zaken kijken. Zo moet je niet bang zijn om vieze handen te krijgen. Vaak dient een woning opgeknapt te worden en ben jij als verhuurder verantwoordelijk voor diverse klusjes in huis. Uiteraard moeten er de nodige kosten gefinancierd worden en dien je ook belasting te betalen. Een tweede woning valt in box 3 en daar dient belasting over te worden betaald. Over de huuropbrengsten hoef je echter geen belasting te betalen en dat is natuurlijk erg gunstig als je wilt beleggen in vastgoed.

3. Splits woningen op voor een hoog rendement

Wil je echt succesvol zijn als belegger in vastgoed? Splits dan een aangekochte woning op in meerdere gedeeltes. Het is een favoriete vastgoedstrategie onder veel vastgoedbeleggers. Het helpt je om je huurinkomsten fors te zien toenemen. Houd wel rekening met het aanvragen van eventuele bouwvergunningen om bijvoorbeeld een extra verdieping te bouwen. Win informatie in op de website van de gemeente of maak een afspraak met een ambtenaar.

4. Begin klein en zie het als een leerproces

Succesvol beleggen in vastgoed leer je niet in een dag. Start met de middelen die je hebt en durf jezelf daarin verder te ontwikkelen. Dat geldt niet alleen als je een gedeelte van een woning verhuurt, maar ook als je belegt in een beursgenoteerd vastgoedbedrijf. Online zijn er diverse cursussen te volgen die je daarbij kunnen helpen. Het helpt je om jouw kansen in te schatten en deze bovendien te benutten. Je kunt ook in de lering gaan bij een professional om meer kennis en ervaring op te doen. Wil je je graag verdiepen in panden die momenteel te koop staan? Kijk eens op www.bedrijfsvastgoed.nl voor panden voor eigen gebruik of op Beleggingspanden.nl voor het beleggen in vastgoed.

5. Win advies in bij een financieel adviseur

Last but not least: win altijd informatie in bij een financieel adviseur of makelaar. Online is er al veel informatie te vinden over beleggen in vastgoed, maar het heeft absoluut meerwaarde om er eens met een financieel adviseur over te praten. Deze kan jouw financiële situatie in kaart brengen en een eventuele risicoanalyse maken. Deze persoon weet als geen ander waar de risico’s liggen voor jou als (toekomstige) belegger in vastgoed. Laat daarom meerdere risico scenario’s doorrekenen voordat je een keuze maakt.

 

Related posts

Startende ondernemer, wees trots op uw facturen!

Danny

Wat zijn de verschillen tussen investeren en handelen

Danny

Wat houdt een beleggingsplan in?

Danny Bijl

1 reactie

Denley 25 mei 2017 at 23:08

Interessant artikel over beleggen in vastgoed! Bedankt.

Reply

Leave a Comment