Image default
Branches Commercieel Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Voor jezelf beginnen als timmerman: dit heb je nodig

Droom je er al een tijdje van om echt voor jezelf te gaan beginnen? En wil je een onderneming starten als timmerman? Waar wacht je nog op? Natuurlijk is het spannend om die eerste stappen te zetten, maar je gaat er echt geen spijt van krijgen. Een eigen onderneming runnen biedt geweldige kansen en mogelijkheden! Ben je klaar voor de vliegende start als timmerman? We delen in dit artikel heel graag onze tips waar je op moet letten als je voor jezelf gaat beginnen. Aan de slag!

Beschik je over de juiste competenties?

Bij een onderneming komt veel kijken. Veel meer dan mensen in eerste instantie denken. Wanneer je een succesvol bedrijf runt, moet je onder andere rekening houden dat je beschikt over uiteenlopende competenties en je ook verschillende petten moet dragen als ondernemer. De ene dag kan je druk bezig zijn met klanten werven, terwijl je de andere dag actief aan de slag gaat met de administratie, marketing of uitvoerende taken. Dat maakt het ondernemerschap ook zo indrukwekkend en in ieder geval nooit saai; elke dag kan anders zijn en je kunt zelf kansen voor jouw bedrijf creëren. Om een succesvolle onderneming te runnen, is het handig als je beschikt over ondernemerskwaliteiten en de juiste competenties. Zo zijn creativiteit, een proactieve houding, netwerken, nieuwsgierigheid, organiseren en plannen handige eigenschappen om over te beschikken als ondernemer. Herken jij je in dit profiel? Weet je wat jouw sterke en zwakke kanten zijn? Deze zelfkennis komt goed van pas tijdens het opzetten en runnen van jouw bedrijf als timmerman.

Wat heb je nodig om een bedrijf op te starten?

Veel enthousiasme, werkplezier en zin om er een succes van te maken! Ook doorzettingsvermogen komt goed van pas, want het is even flink investeren als je jouw bedrijf van de grond wilt krijgen als timmerman. Investeren in de breedste zin van het woord, namelijk in de vorm van tijd, geld, energie en moeite. Zeker in het begin ga je veel meer uren maken dan je wellicht in eerste instantie in gedachten had, maar hopelijk mag je gauw oogsten na alle kansen die je hebt gezaaid. Daarnaast heb je ook materialen nodig, vergeet daarbij niet om te investeren in juiste werkkleding. Zorg goed voor jezelf en kies voor de kwaliteit die jij voor ogen hebt. Dat vergroot jouw werkplezier en bovendien staat veiligheid voorop. Geschikte werkkleding verbetert het comfort en de kleding kan jou als timmerman bescherming bieden. Ook werkschoenen maken jouw outfit als timmerman compleet en de schoenen zijn zeker het investeren waard. Werkschoenen met stalen neus bieden de juiste bescherming tijdens de uiteenlopende projecten die je als timmerman invulling gaat geven. De website engelbert strauss verkoopt onder andere professionele werkschoenen die goed van pas komen wanneer je voor jezelf gaat beginnen. Neem een kijkje bij engelbert strauss en ontdek de kwaliteit en bescherming die jij nodig hebt om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Heb je al een lijst gemaakt met materialen die je nodig hebt om te starten met jouw bedrijf?

Een timmerman en zijn gereedschap

Natuurlijk kan een timmerman niet zonder zijn gereedschap. Gereedschap kan ook een behoorlijke investering zijn die onmisbaar is voor het uitvoeren van de werkzaamheden. Door te kiezen voor een duurzame investering, maak je in het begin wellicht hogere kosten maar je ervaart veel langer werkplezier van de producten en materialen. Het aanschaffen van gereedschap kan erg persoonlijk zijn, het is maar net wat jij prettig vindt werken. Misschien heb je wel een voorkeur voor een bepaald merk of heb je altijd geleerd specifieke producten te gebruiken bij een ontstane situatie; kies wat goed voelt voor jou, jij moet er mee kunnen werken en de klanten tevreden maken.

Een auto van de zaak

Als timmerman ben je werkzaam op verschillende locaties en het is daarom belangrijk om zowel bereikbaar als flexibel te zijn met betrekking tot het overbruggen van afstanden. Een auto van de zaak is daarom een geweldige kans om het jezelf een stuk makkelijker te maken. Bovendien ben je dan nog sneller en beter inzetbaar, waardoor je effectiever jouw werkdag in kunt plannen. Op deze manier kan je nog meer klanten voorzien van de gewenste kwaliteit. Maar hoe kies je de juiste auto voor jouw bedrijf? Waar moet je op letten als timmerman en hoeveel ruimte heb je nodig? Laat je goed informeren over een bedrijfsauto die past bij jouw wensen. Net als het kiezen van het juiste gereedschap, kan de bedrijfsauto jouw werkplezier én gemak vergroten.

Alvast veel succes en plezier toegewenst tijdens jouw ondernemersreis als timmerman. Overweeg je het starten van een eigen bedrijf, maar zijn de twijfels nog sterk aanwezig? Neem dan ook eens een kijkje op de website van de Kamer van Koophandel. Zij kunnen je meer informatie geven over alle facetten die bij het ondernemerschap komen kijken. Geniet van dit leerzame avontuur en op naar een succesvol bedrijf!

Related posts

7 redenen om te focussen op klantloyaliteit in plaats van acquisitie

Dion

Effectief vergaderen, 5 tips

Mathijs

4 X Meer focus tijdens het werken

Dagmar

Leave a Comment