Image default
Tips

Voordelen van een flexplek huren voor ondernemers

Sinds een aantal jaren zijn de flexplekken in opkomst. Dit komt deels omdat er steeds meer mensen kiezen voor het werken als zzp’er, maar ook omdat men vrijer wil kunnen werken. Vanuit huis werken is natuurlijk altijd wel mogelijk, maar zeker niet altijd ideaal. Ongeacht de reden die jou een werkplek buitenshuis doet overwegen, kan een flexplek een mooie uitkomst zijn. Twijfel jij nog of het iets voor jou is? Wij vertellen je wat meer over de voordelen van het huren van een flexplek voor jou als ondernemer.

Werk en privé gescheiden houden

Een van de eerste redenen waarom je als ondernemer kunt kiezen voor het werken op een flexplek is om werk en privé gescheiden te houden. Natuurlijk kun je daarvoor een kantoor huren, maar niet iedereen heeft daar de financiële middelen voor. Of het sluit niet aan bij je behoeften als ondernemer. Een flexwerkplek is een laagdrempelige manier om buitenhuis te werken zonder veel verplichtingen of langdurige contracten. Door op een flexwerkplek te gaan werken, heb je wel het gevoel van ‘naar je werk gaan’ en kun je aan het einde van de dag je werk wellicht makkelijker even laten voor wat het is.

Professionele uitstraling

Een flexplek huren kan ook bijdragen aan je professionele uitstraling. Het is niet altijd even prettig om klanten bij je thuis te moeten ontvangen. Vooral als je erg klein woont of normaal gesproken wel vanuit huis werkt, maar in een grote verbouwing zit. Veel flexplekken bieden bij de huur van een bureau ook een mogelijkheid aan om gebruik te maken van vergaderruimtes. Soms zit dit bij de kosten inberekend, maar dit kan ook tegen een klein apart tarief zijn. Door hier gebruik van te maken, kun je klanten op een professionele manier ontvangen. Zo zitten jouw zakelijke contacten straks niet aan jouw kleine eettafeltje, met de kat op schoot tegen jouw ontbijtbordjes op het aanrecht aan te kijken.  

Sociale en zakelijke contacten

Flexplekken kunnen ook een goede plek zijn om sociale en zakelijke contacten op te doen. Wanneer je een bureau huurt in een kantoor met flexplekken, kom je ook andere ondernemers tegen. Dit kan niet alleen leiden tot een gezellig praatje bij het koffiezetapparaat, maar ook eindigen in een samenwerking of nieuwe klanten. Het werken op een flexplek als zzp’er kan dus op verschillende manieren voordelen bieden vanuit het sociale aspect. Heb jij eigenlijk wel behoefte aan sociale contacten of het uitbreiden van je netwerk, dan kan het zeker een juiste keuze zijn om je te gaan verdiepen in het huren van een flexibel kantoor of een flexplek in plaats van in je eentje thuis te blijven werken.

Gebruikmaken van de faciliteiten van een kantoorgebouw

Een van de grote voordelen van een flexibele kantoorruimte huren of een flexplek huren, is dat je gebruik kunt maken van verschillende faciliteiten die er is zo’n kantoorpand aanwezig kunnen zijn. Hierboven schreven wel al dat veel panden waar je een flexplek kunt huren ook vergaderruimtes beschikbaar stellen. Naast deze optie zijn er natuurlijk vaak nog wel meer faciliteiten aanwezig ter plekke. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onbeperkt gebruik van de koffie- en theevoorziening, printfaciliteiten, parkeerplaatsen voor de deur en een internetverbinding. Vooral die eerste twee faciliteiten in dit rijtje krijg je niet zomaar als je even een paar uurtjes gaat zitten werken in een horecagelegenheid.

Werken op locatie om tijd te overbruggen

Een tijdelijke werkplek huren kan ook een goede uitkomst zijn wanneer je een aantal uren moet overbruggen op een externe locatie. Op verschillende plekken in Nederland kun je namelijk flexplekken huren per uur of per dag. Zo hoef je wanneer je afspraken elders in het land hebt geen kostbare tijd te verliezen als je even wat tijd te overbruggen hebt. Je kunt een voor jou geschikte flexplek zoeken is via Google, waarop deze vrij gemakkelijk te vinden zijn. Het fenomeen is inmiddels breed verspreid over Nederland, in het bijzonder in de steden. Uiteraard maak je daarbij wel een kostenvergelijking, want de prijzen kunnen uiteenlopen. Dit kan ook afhangen van de faciliteiten en de locatie. Hoe centraler, hoe duurder het doorgaans is om er een flexplek te huren. Het moet uiteindelijk natuurlijk wel een oplossing zijn die ook financieel interessant is. Als je het je niet kunt permitteren, kun je beter thuis blijven werken.

Related posts

Beste zakelijke printer

Danny

Waarom brainstormen je onderneming naar een hoger niveau brengt

Mathijs

Wat is het perfecte kerstpakket?

Danny

Leave a Comment