Image default
Tech

Voorkom storingen op kantoor met behulp van een groepenkast

Productiviteit is van levensbelang voor een bedrijf. Het stilvallen daarvan kan een hoop inkomsten kosten, en dat is wel het laatste wat je wilt. Je zit er daarom dus ook niet op te wachten dat wanneer er iemand het kopieerapparaat gebruikt er opeens een aantal computers uitvallen. Toch is dit mogelijk wanneer je qua elektriciteit je zaken niet voldoende op orde hebt. Heeft jouw bedrijf een kantoorruimte met veel computers en/of andere elektrische apparaten waardoor er veel stroom verbruikt wordt? Dan is verstandig om een groepenkast te laten installeren om storingen op kantoor te voorkomen.

Verdelen van elektriciteit over de kantoorruimte

Wat groepenkasten doen, is het verdelen van elektriciteit over je kantoorruimte. Je hebt vast wel eens ergens meegemaakt dat een groep overbelast raakte en de stop eruit knalde. Het gevolg is dat je in een deel van de ruimte of van het gebouw dan geen stroom meer hebt. Een groepenkast kan dit potentiële probleem voorkomen. Hij zorgt ervoor dat de belasting qua elektriciteit eerlijk verdeeld wordt over de groepen. Is er een apparaat dat aangesloten is defect, dan zorgt de groepenkast ervoor dat dit geen problemen veroorzaakt. Zo voorkom je ook dat er als gevolg van een kapot apparaat brand uitbreekt op kantoor.

Veel stroomtrekkers op een kantoorruimte

Onderschat niet hoe zwaar je elektriciteitsvoorziening belast kan zijn. In een moderne kantoorruimte staan computers die stroom trekken, en vaak ook ‘losse’ monitoren die elektriciteit nodig hebben om te functioneren. Daarnaast zijn er doorgaans ook printers of kopieerapparaten aanwezig die sluimerend aanwezig zijn en opeens meer stroom gaan trekken wanneer ze een opdracht krijgen. Verder is er nog het koffieapparaat, eventueel de airconditioning en de radio. Het is dus helemaal niet ondenkbaar dat je huidige elektriciteitsvoorziening op een bepaald overbelast zou kunnen raken, zeker niet wanneer je extra apparaten gaat toevoegen zonder hier in de meterkast voorzieningen voor te treffen.

Geen internet is een probleem

Bedenk wat een storing voor een consequenties kan hebben voor je bedrijf. Het is al vervelend als het internet niet goed werkt, omdat we daar zo afhankelijk van zijn geworden. Bij een storing in de elektriciteitsvoorziening kan je internetverbinding ook uitvallen, als deze op de overbelaste groep zit aangesloten. Communicatie met klanten en leveranciers wordt hierdoor flink bemoeilijkt, met alle gevolgen van dien. Het staat immers onprofessioneel om niet de verwachte service te kunnen leveren omdat er technisch iets niet goed zit aan jouw kant.

Geen werkende computers is een groter probleem

Het uitvallen van apparaten die nodig zijn om werk te kunnen doen is de overtreffende trap hiervan. Zonder werkende computer is het op een kantoor moeilijk om nog productief te kunnen zijn. Daarnaast moet je maar hopen dat met het oplossen van het elektriciteitsprobleem je apparaat het nog doet. Een computer die plotseling geen stroom meer krijgt overleeft dit niet altijd, waardoor jij weer flinke kosten moet maken om het apparaat te vervangen. Het gevolg is in ieder geval dat jij als werkgever lijdzaam moet toezien dat personeel dat gewoon doorbetaald moet worden met de armen over elkaar zit omdat de voorzieningen er niet zijn voor hen om hun werk te kunnen doen. Als je grote waarde echt aan de output, wat niet minder dan redelijk is voor een bedrijf, dan zijn maatregelen om de kans op (gedeeltelijke) stroomuitval en defecte apparaten te verkleinen zeker van belang.

Brand op je kantoorruimte is het grootste probleem

Brand in je bedrijfsruimte is al helemaal het laatste wat je wilt. Helaas is het zo dat elektrische apparaten die niet goed functioneren in brand kunnen vliegen wanneer ze alsnog stroomtoevoer krijgen. Het lot wil vaak dat dit soort dingen gebeuren gedurende de avond of nacht, wanneer er niemand is om op tijd het vuurtje te blussen. Het gevolg kan zijn dat je allerlei belangrijke spullen verliest en lang nodig hebt om weer normaal te kunnen functioneren als bedrijf. En dit terwijl een groepenkast het probleem het kunnen voorkomen.

Niet eindeloos groepen toevoegen

Natuurlijk heeft een groepenkast ook een aantal beperkingen. Je kunt niet eindeloos groepen erop blijven toevoegen. Het is verplicht om een groepenkast door middel van een aardlekschakelaar en een hoofdschakelaar te beveiligen. Per aardlekschakelaar mogen er maximaal vier groepen aangesloten worden. Het aansluiten van een groepenkast moet je overlaten aan een erkende installateur. Er is namelijk zeker kennis van elektrotechniek bij nodig. En je wilt natuurlijk ook dat het goed gebeurt in plaats van dat er juist problemen ontstaan. Je doel is immers om de elektriciteitsvoorziening zo te regelen dat de kans op storingen verminderd wordt.

 

 

 

Related posts

5 aandachtspunten bij het afsluiten van een zakelijke sim only

Danny

5 iPhone essentials voor de zelfstandig ondernemer!

Danny

Hoe een 3D-printer jouw ondernemingsplan kan versterken

Danny

Leave a Comment