Image default
Branches Commercieel ICT Marketing Tips

VR applicatie laten maken voor vakantiebeleving

De tijd van reisbureaus lijkt voorbij, een saai kantoor met folders en fotoboeken past niet meer in deze tijd. Toch kunnen touroperators nog steeds heel goede zaken doen mits ze gebruik maken van de beschikbare middelen. Door de vakantiebeleving tastbaar te maken kun je de potentiële klant converteren naar een toerist die goed voorbereid op reis kan gaan. Een VR applicatie laten maken voor vakantiebeleving is het nieuwe instrument om de reiziger te informeren op een inspirerende wijze. Op een beurs, thuis op de bank en zelfs in een saai kantoor.

Voordelen van een Virtual Reality app voor toerisme

In de toeristische sector worden ervaringen verkocht, hoe kun je dit overbrengen? Dit zijn de voornaamste voordelen van een VR applicatie maken:

 • Een Virtual Reality app geeft je volledige controle over wat de gebruiker te zien krijgt zonder storende elementen of concurrentie.
 • Je kunt in een VR app gebruik maken van bestaande data om de app invulling te geven.
 • Een Virtual Reality app kan gekoppeld worden aan website en online diensten zoals boekingen plaatsen en beheren.
 • Je kunt een VR app gebruiken op evenementen en beurzen, en tegelijkertijd ter beschikking stellen in de App Store en Play Store voor het grote publiek.
 • Het is niet nodig om alle content in de VR app te plaatsen, je kunt deze via internet gaandeweg uitbreiden zodat je de initiële investering kunt beperken.
 • Virtual Reality is een populaire trend die aanspreekt bij het publiek, iedereen wil het even bekijken.

VR App laten maken

Er zijn steeds meer organisaties die een VR app laten maken voor vakantiebeleving. Denk bijvoorbeeld aan touroperators, maar ook toerisme departementen van de regering die toeristen willen overhalen een bezoek te brengen aan hun land. Er zijn verschillende manieren om een Virtual Reality app te maken, de meest eenvoudige manier is een app voor bijvoorbeeld Android en Apple iOS met een soort “schil” en navigatiemenu voor bestaande panorama content. Denk aan foto- en videomateriaal. Je kunt ook een complete 3D app laten maken, bijvoorbeeld met historische situaties. Denk aan het Colosseum waar je de paardenrennen ziet, schilderijen in het museum die tot leven komen en monumenten die voorzien worden van Augmented Reality informatie. Uiteraard kunnen de kosten hoog oplopen, van enkele duizenden euro’s tot honderdduizenden euro’s. Bij publieke apps is het verstandig om de technische vereisten zo laag mogelijk te houden, er zijn nog betrekkelijk weinig consumenten met een Oculus Rift of HTC Vive. Voor exclusieve presentaties in de winkel of op een beurs heb je meer controle over de hardware.

VR content laten maken

Een VR toerisme app heeft geen functie zonder de juiste content. Hier zijn enkele voorbeelden van content die uitstekend passen in toeristische VR apps.

 • Panorama fotografie: Foto’s van toeristische trekpleisters zoals monumenten en uitgestrekte natuur. Hoewel je met een normale camera panorama foto’s kunt maken geeft dit een probleem met bewegende elementen in beeld die niet juist aan elkaar worden gelast. Een 360 graden camera is meer geschikt voor dit soort fotomateriaal.
 • 360 Graden Video: Met bewegend beeld en geluid breng je de toeristische ervaring heel dichtbij, het is alsof je er zelf bij bent. Voor dit soort content is er een speciale 360 camera nodig. Er zijn ook al camera’s die live kunnen streamen wat voor evenementen erg interessant kan zijn.
 • Bestaande content: Het is natuurlijk ook mogelijk om gebruik te maken van content van derden. Denk aan rechtenvrije beelden die je onder licentie kunt nemen, of beelden van National Geographic en Discovery Channel die (met naamsvermelding) vertoond mogen worden.
 • 3D content: Als het budget het toelaat kun je ook een volledige 3D presentatie laten maken. Hierbij moet je rekening houden met een langere productieperiode en hogere kosten voor ontwerpers, programmeurs, sound design etc.

Panorama VR

Mogelijkheden voor VR vakantie apps

Hier zijn enkele mogelijkheden voor toeristische Virtual Reality applicaties:

 • Museum virtueel bezoeken: Neem een rondleiding in het museum vanuit je eigen luie stoel. Via een virtuele lobby kun je schilderijen bekijken. Voor standbeelden moeten er eerst 3D scans gemaakt worden.
 • Hotelkamers bekijken voor boeking: Met panorama foto’s kun je elke hotelkamer perfect in beeld brengen. Dit soort beelden zijn zowel geschikt voor een normaal beeldscherm als voor een VR headset.
 • Toeristische attracties vooraf beleven: Bij dit soort content gaat het om de echte ervaring. Een standaard commercial stijl is niet waar de toerist naar zoekt, ze willen echt zien hoe de situatie in werkelijkheid is. Met 360 video kan de geïnteresseerde vrij om zich heen kijken wat meer vrijheid geeft om de situatie te beoordelen.

Een VR applicatie maken voor vakantiebeleving brengt toerisme op een compleet nieuwe manier onder de aandacht.

Related posts

De voordelen van een contentplanning voor social media

Dagmar

Akoestische plafonds: Optimaliseer je ruimte voor comfort en efficiëntie

Danny Bijl

De beste manier om de vakantie in te gaan

Mathijs

Leave a Comment