Image default
Eigen bedrijf Finance Financieel Geld Tips

Waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een nieuw pand

Wil je een nieuw pand betreden met jouw onderneming? Een bedrijfspand aanschaffen is een duurzame investering. Er zijn verschillende kanten van deze investering waar je rekening mee dient te houden als ondernemer. Op deze manier kom je niet voor vervelende verrassingen te staan. Een nieuw pand betreden is een feestelijke mijlpijl. Deze tips helpen bij het succesvol aanschaffen van een nieuw pand.

Hou rekening met de toekomst van de onderneming

Niemand beschikt over een glazen bol om de toekomst van de onderneming te kunnen voorspellen. Toch is het belangrijk om rekening te houden met mogelijke groei of krimp van het bedrijf. Sluit het pand aan op de toekomstige wensen van de onderneming? Zou je bijvoorbeeld extra ruimte kunnen krijgen wanneer er meer werkplekken gecreëerd moeten worden? Of is het mogelijk om een deel van het pand te verhuren wanneer de onderneming is gekrompen? Het zijn scenario’s die nu niet aan de orde zijn, maar het is wel handig om hier alvast over na te denken. Het allerbelangrijkste blijft de klik met het pand. Sluit de sfeer aan bij de onderneming en voldoet de uitstraling of moet er nog geïnvesteerd worden in de aankleding? Voldoet het pand aan de juiste werkomstandigheden voor het team? Handige vragen om mee te nemen in de overweging om dit pand aan te schaffen voor de onderneming.

Financiering van het pand

Er zijn verschillende mogelijkheden om deze investering te financieren. Het aanschaffen van een nieuw pand is een mijlpijl waar veel bij komt kijken. Daarom kan het waardevol zijn om over deze investering in gesprek te gaan met een adviseur. Er kan bijvoorbeeld een zakelijke hypotheek worden afgesloten om het nieuwe pand aan te schaffen. Wist je dat een lening oversluiten ook tot de mogelijkheden behoort? Je kunt op deze manier besparen op je maandlasten. Dat is niet alleen voordeliger per maand, maar ook ben je vaak sneller van je lening af. Overigens geldt dat ook voor een hypotheek oversluiten. Wil je echt een bedrijfspand kopen of zou huren ook een gunstige optie kunnen zijn? Laat je goed adviseren over de mogelijkheden om tot de juiste keuze te komen.

De bereikbaarheid van het pand

Als je een nieuw pand wilt aanschaffen voor jouw onderneming, dan is het belangrijk om te bedenken of het pand ook daadwerkelijk goed vindbaar is voor (potentiële)klanten. Kan de klant het pand ook goed bereiken als dat nodig is? Denk ook aan de leveranciers en andere partijen die naar het pand zullen afreizen. Is het pand toegankelijk en beschikt het ook over voldoende parkeergelegenheid? Kunnen de werknemers op een gunstige manier het pand bereiken? Allemaal factoren die handig kunnen zijn bij het overwegen om het pand aan te schaffen. Bereikbaarheid en toegankelijkheid zijn een must!

Related posts

Videobrochure: verrassend én opvallend

Danny

Institutioneel beleggen: een optie voor jouw vermogensbeheer

Danny Bijl

Wat kan een virtual assistant voor jou als zzp’er betekenen?

Dion

Leave a Comment