Image default
Tech

Waar moet jouw nieuwe zakelijke telefoon aan voldoen?

Waar ben je in het zakenleven nog zonder een smartphone? We gebruiken hem zowat overal voor, omdat je er ook zo veel mee kan. Dan is het wel handig als die telefoon jouw zakelijk leven zo goed mogelijk ondersteunt. Daarom bespreken we aantal zaken waar jouw nieuwe zakelijke telefoon aan zou moeten voldoen.

Groot scherm

Je doet van alles op je zakelijke telefoon naast bellen. Je leest en beantwoordt e-mails, je uploadt en downloadt bestanden, houdt videobelgesprekken en werkt samen in apps. Dit zijn geen dingen die je op een comfortabele manier op een kleine, handzame telefoon doet. Geef je vingers meer ruimte voor het eenvoudiger bedienen van je touchscreen en je ogen meer rust door voor een zakelijke smartphone met een groot scherm te gaan.

Veel opslagruimte

Veel opslagruimte op je zakelijke telefoon is prettig. Zeker wanneer je veel bestanden ontvangt en verstuurt, vaak beelden maakt met de camera en veel (grote) apps geïnstalleerd hebt. De opslagruimte van je telefoon kan zo immers snel volraken. Het gevolg is dan een smartphone die voortdurend meldingen geeft dat je ruimte moet vrijmaken op je telefoon, en dat is hoogst irritant en bovendien ook tijdrovend. Kies dus een telefoon met zo veel mogelijk interne opslagruimte.

Soepele gebruikservaring

Tijd is geld in de zakenwereld, dus je wilt dat jouw zakelijke toestel jou kan bijhouden. Blijft deze achter in snelheid, dan kan dat uitermate frustrerend zijn. Daarom is het belangrijk om een zakelijke smartphone te kopen die een krachtige processor heeft en veel intern werkgeheugen. Daarnaast draagt ook een hoge verversingsnelheid van het scherm (120Hz) bij aan een soepele gebruikservaring, evenals vlotte biometrie in de vorm van een snelle en accurate vingerafdrukscanner, gezichtsscanner of irisscanner.

Lange batterijduur

Je wilt de hele dag bereikbaar zijn en van de functies van je smartphone gebruik kunnen maken. Daarvoor is het wel van belang dat je het ook een hele werkdag kunt volhouden op één volle accu, in plaats van tussentijds te moeten opladen. Kies daarom een smartphone uit met en grote batterij en waarvan bewezen is dat deze het bij normaal gebruik een dag lang kan volhouden. Dit kun je teruglezen in reviews van het toestel in kwestie.

5G

Voor je zakelijke telefoon wil je niet alleen qua toestel het beste, maar qua snelheid van mobiel internet voor wanneer je onderweg bent. Het beste dat je momenteel kunt krijgen op dat gebied is het redelijk recentelijk geïntroduceerde 5G. Niet elke smartphone ondersteunt dit echter. Zoek daarom jouw nieuwe zakelijke telefoon ook op uit op of deze 5G ondersteunt.

IP68-certificering

Bereikbaarheid is cruciaal in het zakenleven. Daarom kun je niet hebben dat je telefoon door een ongeval het loodje legt en je zonder werkende smartphone komt te zitten. Natuurlijk kan je telefoon kapotgaan, maar alles wat je kunt doen om dat te vermijden moet je natuurlijk doen. Cruciaal daarbij is om te kiezen voor een toestel met IP68-certificering. Zo’n smartphone is namelijk waterdicht. Dan is het ook geen probleem als je in een regenbui verzeild raakt, koffie over je telefoon knoeit of er per ongeluk een duik mee neemt. Daarnaast is het natuurlijk verstandig om een hoesje te kopen voor je zakelijke telefoon om hem te beschermen tegen valschade. Ook het laten plaatsen van een glazen screen protector op het scherm van je telefoon is verstandig, zodat deze bij een val de klap kan opvangen in plaats van het scherm zelf.

Dual-sim

Het kan natuurlijk zo zijn dat je dezelfde telefoon wilt gebruiken voor zowel zakelijk als privé, bijvoorbeeld omdat je het niet praktisch vindt om met twee smartphones op zak te lopen. Dat is het natuurlijk ook niet echt, hoewel het wel de beste manier is om zakelijk en privé gescheiden te houden. Een alternatieve optie is echter door gebruik te maken van twee simkaarten in één toestel. Dat kan op twee manieren: met een dual-sim toestel dat ruimte biedt voor twee fysieke simkaarten, of een smartphone die eSIM ondersteunt. Zo kun je met twee verschillende nummers op één toestel bereikbaar zijn.

Deze zaken zouden je moeten kunnen leiden naar een smartphone die jouw zakelijk leven optimaal ondersteunt. Daarbij heb je natuurlijk nog de keuze tussen een iPhone of een Android-toestel. Die keuze baseer je in de eerste plaats op je persoonlijke voorkeur en in de tweede plaats op wat het beste aansluit bij andere systemen en apps waar je gebruik van maakt.

Related posts

Elektrificatie van je bedrijfswagenpark: 4 zaken om te overwegen

Dion

De toekomst van flexibel werken: Hoe technologie onze werkplekken transformeert

Danny Bijl

Wordt een van deze topsmartphones jouw nieuwe zakelijke telefoon?

Dion

Leave a Comment