Image default
Marketing Tech

Waarom artikellinkbuilding het beste werkt?

Van linkbuilding heb je vast al wel gehoord. Het is een beproefde en succesvolle methode die linkbuilding bureau’s hanteren om op termijn beter te scoren in de zoekmachines. Linkbuilding komt in heel wat varianten, maar het succes van artikellinkbuilding steekt er met kop en schouders bovenuit. We duiken dan ook wat dieper in deze succesvolle methode en vertellen je er meer over.

Wat is artikellinkbuilding?

Laat ons eerst nog even kort duiden wat linkbuilding is. Bij linkbuilding ga je backlinks naar je website plaatsen, bij voorkeur op websites met een hoge autoriteit. Op die manier zullen zoekmachines je website hoger waarderen in de zoekresultaten. Maar linkbuilding is meer, want ook het verwijderen van slechte links behoort tot dit domein. Kortom linkbuilding draait om een gezond linkprofiel, waarbij zowel de kwaliteit als kwantiteit van de links belangrijk zijn.

De beste links in linkbuilding zijn deze met waardevolle content. Zo komen we bij artikellinkbuilding terecht. Slaag je er in je waardevolle content te distribueren op andere websites, dan deel je waardevolle content die door Google en andere zoekmachines nog betere gewaardeerd wordt. Artikellinkbuilding vraagt wat tijd en moeite, maar de resultaten zijn er ook naar. Zeker als je in je artikels de belangrijkste zoekwoorden opneemt, kan deze vorm van linkbuilding een vliegwiel zijn voor je groei en je heel wat nuttige links opleveren.

Vraag om je artikels te plaatsen

Vraag om je artikels te plaatsen

Heb je waardevolle content of produceer je heel wat artikels, dan zijn daar meer dan waarschijnlijk andere partijen in geïnteresseerd. Het succes van artikellinkbuilding ligt in het feit dat anderen graag jouw content overnemen en distribueren. Vaak zal je hier wel om moeten vragen, want vanzelf gebeurt er weinig. Detecteer je interessante websites vraag dan gerust om links naar jouw content. Het is vandaag de dag een normaal gebruik en je kunt er op termijn een heel aantal plaatsen in Google mee winnen. In vaktermen noemt dit een outreach en hoewel er best wat tijd in kruipt, kan het wel zeer waardevol zijn. Gezien dit wel wat tijd kost en enige kennis mooi meegenomen is, kan het de moeite waard zijn om dit aan een professionele linkbuilder of SEO specialist over te laten.

Vertrek vanuit zoekwoorden en linkwaardige content

De belangrijkste factor bij artikellinkbuilding? Linkwaardige content! Slaag je er in relevante en bij voorkeur ook redelijk tijdloze content te produceren, dan sla je twee vliegen in een klap. Een kennisbank, een nieuwssectie of geregeld een whitepaper waar mensen echt op zitten te wachten doen wonderen. Je zal al snel merken dat heel wat andere websites hier met plezier naar linken. Ook interessante blogartikels maken een onderdeel uit van je artikellinkbuilding.

Verlies bij het produceren van je content de belangrijkste zoekwoorden die met je product of dienst te maken hebben niet uit het oog. Gebruik ze op een natuurlijke manier in de artikels. Conversie gestuurde zoekwoorden zoals bijvoorbeeld ‘trui kopen’ zijn daarbij nog net iets sterker.

Beginnen met artikellinkbuilding

Geloof je in linkbuilding en wil je de kracht ervaren? Bij Pingwin zijn we thuis in alle mogelijke vormen van linkbuilding, inclusief artikellinkbuilding. Onze specialisten kennen de kneepjes van het vak en helpen je graag bij het ontwikkelen van een gezond linkprofiel. Ook het produceren van waardevolle content zit ons in de genen en ook daar kunnen we mee het verschil maken. Wil je aan de slag met artikellinkbuilding, dan bespreken we dit graag samen met jou. Het uitgangspunt blijft alvast jouw site beter doen scoren in Google en voor meer conversie zorgen.

Related posts

Een eigen bedrijf starten? Deze skills zou je moeten hebben

Dagmar

Een nieuwe website bouwen: 3 overwegingen

Danny

Wat zijn de voordelen van een SEO-tekstschrijver?

Danny

Leave a Comment