Image default
Eigen bedrijf Nieuws

Waarom een award winnen goed is voor een startup

Enige tijd geleden spraken we met een ondernemer over zijn startup. Deze ondernemer heeft het zo ingericht dat hij zijn succesvolle onderneming combineert met een vaste baan. De innovativiteit is een basis voor een succesvolle startup. Maar door de snelle groei zijn er ook veel financiële middelen nodig. Wat daarbij kan helpen is een award winnen. En niet alleen de awards waarbij je een geldprijs ontvangt.

Award winnen met heien onder water

“Heien op zee, zonder de onderwaterwereld te storen. Dat is wat startup GBM Works wil. En om hun ambitie verder te verwezenlijken wonnen ze vanavond in de Rotterdamse schouwburg een investering van 50.000 euro van Philips.” Dit nieuwsbericht vinden we op de website van RTL Z. Het is mooi om te lezen dat een multinational als Philips zich met startups bezighoudt. Een award winnen helpt op meerdere fronten.

Award met een geldprijs

Er zijn allerlei prijzen te winnen met innovatieve oplossingen. Vaak gaat een prijs gepaard met een geldbedrag. Juist startups hebben door de snelle groei dit geld hard nodig. Omdat investeringen elkaar snel opvolgen. Maar ook omdat je steeds investeert in de volgende stap is de cashflow vaak niet erg sterk. Uiteraard kun je het succes van je onderneming niet af laten hangen van een geldprijs. Maar het is een leuke bijkomstigheid als je ondernemer een aanzienlijk bedrag overhandigd krijgt. Positief is natuurlijk wel dat investeringen in startups steeds aan het toenemen zijn.

Award winnen voor meer bekendheid

Je kunt ook een award winnen waarbij er geen geldbedrag mee gemoeid is. Toch is dit absoluut van grote waarde. Er wordt meer aandacht gegeven aan je bedrijf waardoor je naamsbekendheid groeit. Deze bekendheid heeft een positief effect op de verkoop. Maar de bekendheid zorgt er ook voor dat investeerders van je bestaan afweten. Het zichtbare succes van je onderneming is nu eenmaal aantrekkelijker dan bijvoorbeeld je eigen website. Vaak worden dit soort prijsuitreikingen gepubliceerd op media rondom je vakgebied. Afhankelijk van de grootte of de waarde van de betrokken onderneming kan het nog verder gaan. Als voorbeeld noemen nogmaals het verhaal van GBM Works uit het artikel van RTL Z.

Wat kun je als startup doen om een award te winnen

Ben je ook druk met het opbouwen van je onderneming? Maak je innovativiteiten bekend bij de media. Als dit de aandacht van bijvoorbeeld een vakblad trekt kan dit het begin zijn van meer successen. Daarnaast kun je je verdiepen in wedstrijden die worden georganiseerd. Er zijn genoeg van dit soort activiteiten waarbij je jezelf moet opgeven. Maar als je geselecteerd moet worden is het belangrijk dat je op de radar komt van de betrokken partijen. Zorg er wel voor dat je verhaal klopt. Weet waar je het voor doet, voor wie je het doet en hoe je het gaat doen.

Meedoen is niet genoeg. Hoewel dit al wel voor een beetje publiciteit zorgt, biedt het winnen natuurlijk meer voordelen. Toch is het actief en gemotiveerd meedoen al veel waard. Ondanks dat je niet met de prijs naar huis gaat, zal er wel positief over je geschreven worden. Maar een award winnen, levert meer op dan je denkt. Investeer daarom hier ook een beetje van je kostbare tijd in.

Related posts

Het belang van kabel management

Danny

Opvallen in het voorjaar: deze relatiegeschenken zijn perfect voor de lente!

Danny

Tips om een grote kantoorruimte gezellig in te richten

Danny

Leave a Comment