Image default
Eigen bedrijf Tech Tips

Waarom je als ondernemer een professionele bedrijfspresentatie moet laten maken

Met je bedrijfspresentatie wil je natuurlijk graag een goede indruk maken op klanten. Een indruk die niet snel vergeten wordt. Toch is een goede indruk niet het enige wat niet snel vergeten wordt, want als de klant vindt dat de bedrijfspresentatie tegenvalt blijft dit ook hangen. Het is dus van groot belang dat je bedrijfspresentatie zowel qua inhoud als qua vormgeving goed in elkaar zit, zodat de eerste indruk van klant een goede indruk is.

Waaraan moet een goede bedrijfspresentatie voldoen?

Allereerst is het belangrijk dat de inhoud van de bedrijfspresentatie goed is,  de PowerPointpresentatie kan er namelijk heel mooi uitzien, maar als het verhaal van de spreker slecht is heb je hier helemaal niks aan. Focus je dus eerst op de inhoud van je presentatie voordat je begint met het in elkaar zetten van je PowerPointpresentatie

Daarnaast is het goed om vooraf te bepalen welke techniek je gaat gebruiken: heb ik een beamer tot mijn beschikking en kan ik die gebruiken? In welk programma ga ik mijn presentatie maken? En, maak ik een interactieve of chronologische presentatie?

Als laatste is het belangrijk om je presentatie mooi vorm te geven. Mensen zijn namelijk visueel ingestelde wezens en met een mooie PowerPointpresentatie kun je daar goed op inspelen.

Bedrijfspresentatie maken

De inhoud van je professionele bedrijfspresentatie

Het eerste wat je je moet bedenken is: wat wil ik bereiken met mijn presentatie. Als je dit eenmaal weet kun je de inhoud van je presentatie daar namelijk op afstemmen. Daarnaast is het goed om een aantal USP’s (Unique Selling Point) te bedenken die je bedrijf onderscheiden van eventuele concurrenten. Als je deze USP’s op een goede manier kunt overbrengen op je luisteraars heb je ze al bijna binnen als klant.

Let er daarnaast op dat je je verhaal op een juiste manier insteekt. Wie is de doelgroep en wat is hun kennisniveau? Pas je taalgebruik en het gebruik van jargon aan op je doelgroep, want het is voor een luisteraar ontzettend frustrerend als de presentator bepaalde ingewikkelde vaktermen als heel eenvoudig laat voorkomen terwijl deze dat voor de luisteraar niet is.

De techniek en vormgeving van je professionele bedrijfspresentatie

Je wilt natuurlijk dat je je verhaal op een goede manier kunt overbrengen op je doelgroep. De juiste techniek kan je hierbij ontzettend helpen. Er zijn diverse soorten software die voor het maken van een mooie presentatie gebruikt kunnen worden. De meest gekozen, en meest uitgebreide, tool is PowerPoint.

PowerPoint sjabloon / PowerPoint template

Grof gezien kun je een presentatie in PowerPoint op twee manier maken. Met behulp van een PowerPoint template (ook wel PowerPoint sjabloon genoemd) kun je een vooraf gemaakte presentatie ‘invullen’. Omdat de opmaak van deze PowerPoint templates al van te voren is gedaan hoef je je alleen nog maar te focussen op de inhoud van je presentatie, ideaal voor professionals met een drukke agenda. Een andere manier is om ‘kale’ PowerPoint helemaal zelf op te maken en in te vullen, maar dit raad ik af, want het is een zeer tijdrovende bezigheid om een PowerPointpresentatie ‘perfect’ vorm te geven.

Professionele bedrijfspresentatie laten maken

Het maken van zo’n PowerPoint sjabloon kun je zelf doen of laten doen. Het beste is om deze professionele bedrijfspresentatie te laten maken, omdat de mensen aan wie je dit uitbesteed professionals zijn op het gebied van PowerPoint. Ze kunnen dus veel sneller en vanzelfsprekend mooier doen dan dat jij dat kan.

Conclusie

Je kunt veel tijd besparen door gebruik te maken van een (door andere gemaakte) PowerPoint template. Je hoeft de presentatie dan namelijk alleen nog maar in te vullen. In de tijd die je hiermee bespaard kun je je focussen op de inhoud van de presentatie die uiteraard belangrijker is dan de vormgeving.

Related posts

Hoe kun je je als ondernemer onderscheiden in een verzadigde markt? 10 tips!

Dion

Wat is het doel van je onderneming, en hoe breng je deze in kaart?

Mathijs

Het beste kassasysteem voor de horeca? 10 kassasystemen onder de loep

Danny

Leave a Comment