Image default
Marketing

Waarom je bedrijf tegenwoordig niet meer zonder SEO kan

Als je een ondernemer bent, heb je ongetwijfeld wel eens van de term SEO gehoord. SEO, ook wel Search Engine Optimization genoemd, is tegenwoordig haast onmisbaar voor een bedrijf. Waarom dit het geval is en waarom ook jij met je bedrijf SEO zou moeten inzetten? Wij zetten het voor je op een rij in dit artikel, dus lees snel verder.

Gratis bezoekers

Een van de belangrijkste redenen om met je bedrijf SEO in te zetten, is omdat je hiermee gratis bezoekers kunt krijgen op jouw website. En dat is natuurlijk voor ieder bedrijf mooi meegenomen. Misschien leiden deze gratis bezoekers namelijk wel tot hogere conversies.

Veel organisch verkeer betekent een goede website

Als je goed scoort op de SEO, betekent dat vaak dat jouw website naar behoren werkt. Dit kan betekenen dat je de juiste content aanbiedt en de gebruikerservaringen goed zijn. Als je het verkeer ziet toenemen, gaat het goed met de SEO. Zie je het verkeer wat afnemen? Dan kan dat een teken zijn dat er weer wat moet worden aangepast.

Door SEO kan je vertrouwen en geloofwaardigheid wekken

Als je iets opzoekt op Google, is de kans groot dat je op de eerste paar pagina’s blijft om je resultaat te vinden. Je gaat waarschijnlijk niet meer naar de vijfde, zesde of zevende pagina om resultaat te vinden, want dan is de kans klein dat je daadwerkelijk vindt wat je zoekt. Als jouw website dus hoog scoort in Google en dus op een van de eerste pagina’s staat, wekt dit vertrouwen en geloofwaardigheid. Bezoekers verwachten in dit geval dat het een betrouwbare website is. Hierdoor is de kans groter dat zij bij jou terechtkomen en wellicht leidt dit wel tot hogere conversies.

SEO biedt je de kans om nog meer te verbeteren

Door SEO in te zetten, zal je er op de lange termijn achter komen waar jouw bezoekers op zoeken als ze bij jouw website terechtkomen. Misschien kom je nu wel zoekwoorden tegen die je in de eerste instantie helemaal niet verwacht had. Dit is een kans om te groeien, want het is in dit geval belangrijk dat je deze betreffende zoekwoorden vaker laat terugkomen op jouw website. Wellicht had je wel een belangrijke zoekterm over het hoofd gezien en kun je die nu inzetten om nog beter te scoren.

Deze bovenstaande redenen om SEO in te zetten zijn slechts wat voorbeelden, SEO heeft nog veel meer voordelen voor jouw bedrijf. Als je dus nog niet of nauwelijks gebruikt maakt van SEO, dan is het hoog tijd voor verandering. SEO kan namelijk leiden tot betere resultaten voor jouw bedrijf. En dat is tenslotte waar je het voor doet, toch?

Zonder enige kennis van SEO wordt het lastig om de beste resultaten te realiseren. Het kan daarom verstandig zijn om hiervoor een SEO bureau in te schakelen. Zij zijn hierin gespecialiseerd en kunnen jou erbij helpen om hoog te scoren in Google. En dat kan weer leiden tot mooie resultaten voor jouw bedrijf, dus het is zeker een aanrader om met SEO aan de slag te gaan.

Related posts

Videobrochure: verrassend én opvallend

Danny

Gemiste kansen op het gebied van online marketing!

Danny

Opvallen met direct mail? Zo doe je dat!

Danny

Leave a Comment