Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tech Tips

Waarom je je eigen WordPress-website moet laten bouwen

Als bedrijf kun je niet zonder website. Dat is het visitekaartje van je bedrijf en de plek waar potentiële klanten de informatie vinden die ze zoeken en die kan leiden tot het doen van zaken met jouw bedrijf. Het optuigen van een bedrijfswebsite kan op verschillende manieren. Er bestaan verschillende mogelijke systemen voor, en je kunt het zelf doen of het uitbesteden. We bespreken waarom je eigen WordPress website laten bouwen een goede keuze is.

Content management in WordPress is eenvoudig

Het grote voordeel van een WordPress-website is dat deze eenvoudig bij te houden is. Het is dus helemaal niet moeilijk om zelf je weg te vinden aan de ‘achterkant’ van de website en nieuwe dingen te plaatsen of om aanpassingen te maken in de content. Dat betekent dat je niet afhankelijk hoeft te zijn van mensen met veel kennis van zaken om je eigen bedrijfswebsite bij te houden. Daardoor maak je na het bouwen van de website geen kosten meer aan content management voor de website.

Website afstemmen op eigen wensen

Je kunt op drie manieren invulling geven aan een WordPress-website: je gebruikt een gratis sjabloon dat eenvoudig is en weinig mogelijkheden biedt, je koopt een uitgebreid sjabloon dat past bij jouw wensen maar niet geheel afgestemd is op jouw bedrijf, of je laat zelf een website bouwen. Alleen in dat laatste geval krijg je een website die volledig aangepast kan worden aan de behoeftes van jouw bedrijf en de klanten die de website gaan gebruiken.

Onderscheiden van andere websites

Onderscheiden van andere websites

Het nadeel van het gebruiken van een sjabloon voor je WordPress-website, is dat de kans aanwezig is dat jouw website wel heel veel lijkt op die van een ander die hetzelfde sjabloon heeft gebruikt. Dat staat een stukje minder professioneel dan wanneer jouw bedrijfswebsite echt een eigen, uniek uiterlijk heeft. Dat kun je alleen voor elkaar krijgen met behulp van ervaren websitebouwers, of als je zelf bedreven bent in het bouwen van websites.

Tijd besparen voor je core business

Natuurlijk kun je zelf met behulp van een sjabloon een website optuigen, maar ook daar gaat veel tijd in zitten. Dat is tijd die je niet kunt besteden aan je core business en waarin je dus geen geld kunt verdienen. Besteed je het bouwen van je bedrijfswebsite uit aan professionals, dan kun je je zelf met bedrijfsactiviteiten bezighouden en je kunt ervan op aan dat het bouwen van je website op een efficiënte manier gebeurt.

De beste stuurlui staan aan wal, zegt men wel eens. De mensen van Stuurlui kunnen je daarom ook zeker goed van dienst zijn bij het bouwen van je eigen WordPress-website.

Related posts

7 tips voor een (nog) succesvollere onderneming

Danny

5 belangrijke punten als je een online bierwinkel wilt starten

Dion

Mokken bedrukken, een persoonlijk relatiegeschenk

Danny Bijl

Leave a Comment