Image default
Commercieel Eigen bedrijf Tech

Waarom je niet altijd voor een standaard CMS zou moeten gaan

CMS is de afkorting voor Content Management Systeem. Eenvoudig gezegd: een hulpmiddel om de inhoud van je website te beheren. Er zijn veel verschillende soorten content managementsystemen die je kunt gebruiken om jouw website vorm te geven. Denk aan WordPress, Wix, Joomla, Squarespace, Drupal en Shopify. Sommigen van deze systemen zijn gratis, terwijl anderen vrij prijzig kunnen zijn. Ook zijn sommige content management systemen eenvoudig in gebruik, terwijl andere systemen veel kennis en vaardigheden vereisen om hiermee te werken. 

Het is niet eenvoudig om de beste CMS te vinden

Je kunt gemakkelijk verdwalen in de zoektocht naar de best passende CMS. Er zijn op dit moment zo’n 250 tot 350 verschillende systemen te vinden. Van eenvoudige tools om websites te bouwen tot complexe systemen. Om toch een goede keuze te maken, kun je jezelf afvragen aan welke eisen het systeem moet voldoen om jouw online project zo soepel mogelijk te laten verlopen. Soms is  een website op maat laten maken een betere oplossing. 

Wanneer je een expert inhuurt om jouw website te maken, betaalt dit zich al snel uit. Dit heeft ermee te maken dat als je een website op maat hebt, de werking en de bouw van de website grotendeels door jou onder controle zijn. Wanneer je zelf de website ontwerpt, kan dit veel tijd kosten. Als ondernemer is het waardevol om je op je sterke punten te focussen.Je bent immers ondernemer en  geen bedrijf die websites ontwikkelt!

Het is niet eenvoudig om de beste CMS te vinden

Een website op maat verbetert jouw online prestaties aanzienlijk

Een standaard CMS kan voor veel verschillende dingen gebruikt worden, maar vaak niet voor alles. Het probleem is dat sommige standaard websites misschien niet goed werken als webshop, maar bijvoorbeeld wel als blog. Ook bestaat de kans dat standaard content management systemen niet goed schaalbaar zijn. Op maat gemaakte websites daarentegen zijn erg handig, omdat je ze kunt veranderen wanneer je wilt en precies zoals jij het wilt.. Een nieuw design? Dat kan. Een winkelmodule toevoegen aan je website? Geen probleem. Ben je van plan om een inlogomgeving aan je website toe te voegen? Ook dat is mogelijk met een op maat gemaakte website. 

Een website die zoekmachine vriendelijk is

Professionele webdesigners zorgen ervoor dat de websites die ze ontwikkelen correct geoptimaliseerd zijn voor de zoekmachines. Ze zorgen ervoor dat de CSS- en HTML-codes kloppen. De webdesigners maken jouw website goed vindbaar in verschillende zoekmachines, zoals bijvoorbeeld Google. Ook hebben deze websites nog andere voordelen: de tijd die nodig is om te laden, is verkort en er zijn duidelijke en gecomprimeerde afbeeldingen toegevoegd. Hierdoor scoort je website hoger en is daarmee gemakkelijker te vinden door zoekmachines. Een standaard CMS daarentegen scoort lager en is moeilijker te vinden door een zoekmachine. 

Redenen om te kiezen voor een website op maat laten maken

  • Als je een website op maat laat maken, weet je zeker dat het CMS aan jouw verwachtingen en alle mogelijke wensen voldoet. Bij alternatieven zoals WordPress heb je de mogelijkheid om plugins toe te voegen aan je website, om functionaliteiten uit te breiden. Maar deze voegen in de praktijk maar beperkte functionaliteiten toe omdat ze vaak algemeen en breed inzetbaar zijn. Bijkomend nadeel is dat deze jouw website ook aanzienlijk traag kunnen maken. Dat kan problematisch zijn voor jouw organische vindbaarheid.  
  • Als je een website op maat laat maken, krijg je veel meer inspraak op het eindproduct. Er zijn veel meer mogelijkheden. Niet alleen qua design maar ook qua functionaliteiten van het CMS. Een WordPress project is een eenvoudig proces: Je neemt het bestaande platform, kiest een template en past jouw digitale strategie aan op de beperkingen. 
  • Een custom CMS is een stuk gebruiksvriendelijker dan een WordPress website
  • Als je kiest om een website op maat te laten maken, krijg je altijd het support dat erbij hoort. Bij WordPress kun je niet zomaar even bellen of emailen als je met vragen zit over je website. De thema bouwer of plugin auteur bereiken? Dat zal ook niet zomaar gaan. Grote kans dat je zonder een werkende pagina zit net voor een belangrijke deadline. Dan is het wel fijn om te weten dat je altijd terecht kan bij de developers die jouw een maatwerk website hebben geleverd. Gewoon per email of aan de telefoon. Bugs zijn er om verholpen te worden en pagina’s om online zo goed mogelijk te scoren. 

Related posts

ZZP’er en personeel: wat is er mogelijk?

Danny

Als ondernemer leren van een politieke campagne

Mathijs

2017: Het jaar van de e-facturatie

Danny

Leave a Comment