Image default
Juridisch

Waarom rechtsbijstand (bijna) onmisbaar is voor ondernemers

Als ondernemer loop je meer risico. Het is dan ook belangrijk om jezelf voor zoveel mogelijk risico’s in te dekken. Dit doen we natuurlijk door het afsluiten van verzekeringen. Sommige verzekeringen zijn in dezen iets belangrijker dan anderen. Zo is het erg belangrijk om een Rechtsbijstandverzekering Zakelijk af te sluiten – je particuliere rechtsbijstandverzekering is namelijk in veel gevallen onvoldoende.

Skills van de ondernemer

Je loopt als ondernemer nu eenmaal andere risico’s dan dat jij als particulier doet. Daarbij kunnen de kosten van een mogelijke rechtszaak hoog in de kosten lopen. De risico’s die jij loopt als ondernemer vragen vaak ook om een specifieke kennis en professionaliteit. Je moet veel skills hebben om een eigen onderneming te starten, maar juridische kennis hoort hier niet direct bij. Dit maakt het belangrijk om, in geval van juridische zaken, voldoende steun te krijgen van een professional. De rechtsbijstandverzekering voor de zakelijke markt voldoet aan deze behoefte.

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Je kunt een zakelijk conflict in veel gevallen moeilijk aan zien komen. Daarbij kunnen de kosten voor een rechtszaak hoog oplopen en is er specifieke (rechts) kennis nodig om deze zaken af te kunnen handelen. Het is alleen om die reden al belangrijk om jezelf hier goed tegen te verzekeren. Wanneer je een zakelijke rechtsbijstandverzekering afsluit staat er altijd een professional voor je klaar om deze zaken van je over te nemen.

Risico’s tijdens uitvoering

De risico’s van een ondernemer komen namelijk in allerlei varianten. Er kan een conflict ontstaan over de bedrijfsvoering in geval van groei, nieuwe samenwerkingen of wellicht de start van nieuwe activiteiten. Er kunnen conflicten ontstaan met het personeel over ziekte, ontslag of zelfs het arbeidscontract. Maar naast de risico’s die gelopen worden bij de uitvoering, kunnen er ook risico’s ontstaan met externe partijen.

Risico’s van buitenaf

Stel een van je werknemers rijdt naar een afspraak met een belangrijke klant, maar veroorzaakt op zijn weg daar naartoe een ongeluk. Dit is een risico dat jij als ondernemer niet in de hand hebt en ook niet zelf op kunt lossen. Zeker wanneer de fout aan de kant van de onderneming ligt, is het erg belangrijk om een professional klaar te hebben staan om de onderneming te redden van mogelijke problemen. Of wat dacht je van een debiteur die niet betaald? Met een zakelijke rechtsbijstandverzekering staat er altijd iemand voor je klaar om deze zaken voor je op te pakken. Dan kun jij jezelf blijven concentreren op de dagelijkse gang van zaken binnen de onderneming.

 

Related posts

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens goed beschermd zijn?

Danny

Bestelautoverzekering – de belangrijkste zaken

Mathijs

Big Brother in China, orwelliaans of gerechtvaardigd?

Mathijs

Leave a Comment