Image default
Personeel

Waarom zelfroosteren?

Bij het maken van een personeelsrooster moet je met een aantal aspecten rekening houden. Er zijn bepaalde regels waar je je aan moet houden en het beschikbare aantal medewerkers speelt ook een rol. Veel organisaties doen daarom aan zelfroosteren. Bij deze manier van rooster maken staat flexibiliteit centraal.

 Flexibiliteit

Zelfroosteren zie je tegenwoordig steeds meer bij bedrijven. Hierbij plannen werknemers zelf hun uren in. Bij zelfroosteren kunnen werknemers zelf hun diensten ruilen met andere werknemers. Door zelfroosteren ontstaat er een betere balans tussen werk en privé voor jouw werknemers. Daarnaast geeft zelfroosteren de werknemers meer vrijheid. Ze kunnen namelijk dan zelf bepalen of er na 5 uur nog gewerkt moet worden of niet.

Planningssoftware

Wanneer je ervoor kiest om een personeelsplanning te maken met daarbij de mogelijkheid om zelf te roosteren, kan dat een positieve invloed hebben op jouw organisatie. Met behulp van een software wordt zelfroosteren nog gemakkelijker. Symagic biedt social software for workforce aan. Dat is een online roostersoftware die ervoor zorgt dat er op een efficiënte manier een planning gemaakt kan worden. Komt er verandering in een rooster? Dan ontvangt de werknemer zelf een berichtje en kan er een bericht terug worden gestuurd.

Werkrooster app

Bij deze software bestaat ook een werkrooster app. Hierin kun je altijd gemakkelijk je werkrooster bekijken. Jouw werkrooster is gescheiden van je privé afspraken, dit voorkomt verwarring.

Zelfroosteren

Diensten ruilen

Door de planningssoftware kunnen werknemers zelf kijken wanneer ingeplande uren goed passen en wanneer niet. Op deze manier kunnen de werknemers ook bekijken of de dienst met collega’s geruild kunnen worden. Daarnaast kan de samenwerking tussen de werknemers op deze manier worden verbeterd. Wanneer er een ruilverzoek wordt aangevraagd, wordt de aanvraag snel in de software ingediend.

Rooster genereren

Bij het zelfroosteren vul je in de software de dagen in dat je beschikbaar bent. De app genereert dan automatisch een rooster. Dat zorgt ervoor dat de planner alleen de laatste controle hoeft te doen. De beschikbaarheid en jouw competenties kunnen in de software gezet worden. Wanneer dat is gedaan, wordt dat onthouden door de planningssoftware en kunnen jouw gegevens automatisch in het rooster gegenereerd worden.

Voordelen

Wanneer een organisatie een goede personeelsplanning heeft, heeft dat een positieve invloed op de organisatie. De organisatie kan op korte termijn en lange termijn hun succes behalen. Door het zelfroosteren kan er effectief gewerkt worden, want uiteindelijk heeft Iedereen binnen de organisatie een verantwoordelijkheid. Daarnaast wordt de samenwerking binnen de organisatie verbeterd.

Related posts

Heeft hybride werken de toekomst?

Dion

Wat voor type ondernemer ben jij?

Danny

Arbeidsmarkt in beweging? Onderwijs zal moeten volgen

Danny

Leave a Comment